Almanlardan FETÖ’ye destek

Düzenleyen:
Almanlardan FETÖ’ye destek

DÜNYA Haberleri

Ankara’nın FETÖ’ye tedbir alınması için yaptığı talebi reddeden Almanya, bu ülkeye gelip giden kaçak savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara için de, “Görmedik” açıklamasını yaptı

Türkiye, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, Almanya nezdinde bir dizi girişimde bulunarak Fethullah Gülen cemaatinin Almanya’daki faaliyetlerinin mercek altına alınmasını talep etti. Ankara’nın talepleriyle ilgili basına açıklama yapan Berlin Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Michael Müller ile Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann, Ankara’nın talebini kabul etmediklerini, Gülen hareketine karşı adım atılmasına gerek olmadığını kaydetti. Siyasiler ayrıca Türkiye’nin girişimlerini “Almanya’nın içişlerine etkide bulunma” adımı olarak değerlendirdi. Bu arada, zaman zaman Almanya’da bulundukları tespit edilen eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’yla ilgili iade taleplerine de Alman makamlarının “Almanya’da olduklarına ve görüldüklerine dair bir bilgi yok” cevabı verdiği bildirildi. 

MÜLTECİ İŞ BİRLİĞİ

Öte yandan, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, ülkesindeki muhalefetin Türkiye ile iş birliğini durdurmaya yönelik çağrılarını reddetti. Schäuble, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptıklarından kesinlikle hoşlanmıyorum ancak onunla iş birliğini bitirmemiz gerektiği fikrine de katılmıyorum. Göçmen akını ile ilgili olarak Erdoğan’ın yardımına ihtiyacımız var. Birlikte çalışmak bizim kendi çıkarımız gereğidir” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...