Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KKTC Cumhurbaşkanı: 'Kıbrıs'ta FETÖ'ye müsade etmeyiz'

Düzenleyen:
KKTC Cumhurbaşkanı: 'Kıbrıs'ta FETÖ'ye müsade etmeyiz'

POLİTİKA Haberleri

Darbe gecesi yaşanan yıkımı yerinde inceleyen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ada’da FETÖ’ye asla müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, FETÖ’ye yönelik, “Kıbrıs’ta şu ana kadar tespit edilmiş bir durum söz konusu olmadı. Temenni ederim ki olmaz da. Ama eğer olursa bunun gereği yapılacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. Fetullahçı Terör Örgütü’ne bağlı (FETÖ) darbecilerin kalkışma gecesi havadan vurduğu TBMM’yi ve Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığını ziyaret eden Akıncı, “Kıbrıs’ta böyle bir yapılanma söz konusuysa buna müsamaha gösterilecek değildir. Ancak kurunun yanında yaşları yakmamak için de dikkat etmek lazım. İstihbari bilgilerin güvenilir ve inanılır olması lazım. Hükümet elbette buna dikkat etmektedir” diye konuştu. Darbe teşebbüsünü lanetleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Türk halkı, tankların karşısında göğüs gererek, can vererek, kan akıtarak demokrasisine sahip çıktı. Biz de Kıbrıs Türk halkı olarak bunu gururla izledik. Bir daha bu acılar yaşanmasın. Yenikapı’da oluşan ruh yeni bir başlangıçtır” dedi. Türk milletinin, Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a, muhalefet partilerinden ve sivil toplum örgütlerine kadar dayanışma örneği göstererek demokrasiye sahip çıktığını hatırlatan Akıncı, darbe gibi ağır bir suçun cezasız kalmayacağına işaret etti. Mustafa Akıncı, Başbakan Binali Yıldırım’la da bir araya geldi. Çankaya Köşkü’ndeki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. 

GÖZALTILAR 40 BİNİ AŞTI

Bu arada Başbakan Yıldırım, bu görüşmenin ardından katıldığı bir televizyon programında FETÖ soruşturması ile ilgili son rakamları açıkladı. Yıldırım, aralarında polis, asker, yargı mensubu, mülki idare amiri ve sivillerin bulunduğu 40 bin 29 kişinin gözaltına alındığını, 5 bin 187 kişinin gözaltındaki işleminin devam ettiğini, 20 bin 355 kişinin tutuklandığını, kamu kurumlarında 79 bin 900 kişinin görevden el çektirildiğini, 5 bin 14 kişinin de kamu görevinden çıkarıldığını bildirdi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...