Emniyette büyük temizlik

Düzenleyen:
Emniyette büyük temizlik

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimi sonrası FETÖ’ye yönelik kapsamlı operasyonlar sürüyor. 618’i emniyet müdürü olmak üzere 2 bin 360 polis meslekten ihraç edildi.

Olağanüstü hâl kapsamında dördüncü büyük kararname dün Resmî Gazete’de yayınladı. Buna göre; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan 196, Türk Silahlı Kuvvetlerinden 136 ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 2 bin 360 personelin kurumlarıyla bağı kesildi. 

LİSANSLARI İPTAL

TSK, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından çıkarılanların rütbe ve memuriyetleri mahkûmiyet kararı aranmaksızın alınacak. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilemeyecek, bir daha kamu hizmetlerinde istihdam olamayacak. Yükümlülüklerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği gibi görevleri de sona erecek. İhraç edilenlerin silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilecek. Bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecek. Kurumlarıyla bağı kesilen asker ve polisler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. Bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak, pasaportları iptal edilecek. 

Kararnameye göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan 196, Türk Silahlı Kuvvetlerinden 136 ve Emniyet Genel Müdürlüğünden 2 bin 360 personelin kurumlarıyla bağı kesildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığından ihraç edilenlerin arasında darbe girişimine katılan ve vurularak öldürülen eski Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in emir subayı Binbaşı Mehmet Akkurt ile eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin emir subayı Yarbay Murat Yılmaz da yer aldı. 

EMNİYETTE İHRAÇLAR

Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 618’i emniyet müdürü, 173’ü emniyet amiri de toplam 2 bin 360 personel ihraç edildi. Aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Amiri Cihangir Baycan, Havacılık Daire Başkanlığında ikinci sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan Aziz Özmen, eski Ankara Kriminal Bölge Laboratuvar Müdürü İsmet Doğru, eski Bursa TEM Şube Müdürü Ali Asker de yer aldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda görevli aralarında iletişim, bilişim ve teknik uzmanların da bulunduğu 196 kişinin de kurumlarıyla bağı kesildi. Bunların arasında TİB personelinin de olduğu öğrenildi. Bunlardan 16’sının, devlet büyüklerinin kriptolu telefonlarını usulsüz dinlenmiş.

UNVANLARI ALINACAK

İhraç edilen personelin unvanlarına ilişkin de düzenleme yapıldı. Buna göre, terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulu’nca devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olduğu gerekçesiyle ihraç edilen kişiler sorumluluklarında taşıdıkları büyükelçi, vali gibi unvanları ile yüksek mahkeme başkan ve üyeliği, müsteşar, hakim, savcı, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatları kullanamayacak. Söz konusu kişiler bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...