Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

20 dev firmadan Türkiye'ye 4 milyar dolarlık destek mesajı

Düzenleyen:
20 dev firmadan Türkiye'ye 4 milyar dolarlık destek mesajı

Ekonomi Haberleri

Türkiye’den yılda yaklaşık 4 milyar dolar alım yapan küresel ölçekteki hazır giyim firmalarının temsilcileri ile bir araya gelen İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Uluslararası iş ortaklarımızla çok daha güçlüyüz” dedi.

İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliği (İHKİB), uluslararası pazarlarda oluşturulmak istenen olumsuz Türkiye algısını kırmak için harekete geçti. Türkiye’den yılda yaklaşık 4 milyar dolar alım yapan küresel ölçekteki 20 civarında hazır giyim devinin temsilcileri İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Tanrıverdi, küresel pazarlardaki sıkıntılara rağmen 2016’nın 7 aylık bölümünde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4 artış ihracat artışı gerçekleştirdiklerini, yükseliş trendinin Ağustos’un ilk yarısında da devam ettiğini bildirdi. 7 ayda 10 milyar doları bulan ihracatın yıl sonunda 18 milyar dolara ulaşacağını söyleyen Tanrıverdi, rakamların yüzlerini güldürdüğünü vurguladı. Hikmet Tanrıverdi, sektörel ihracatın yüzde 72-73’ünün AB ülkelerine yapıldığını,  2017’nin 7 aylık diliminde bu ülkelere ihracatta yüzde 2.3 artış kaydedildiğini ifade etti. Söz konusu dönemde özellikle İspanya, Polonya ve Danimarka’ya ihracatta kaydedilen büyük artışa dikkat çeken Tanrıverdi, şöyle devam etti: “Türkiye her zaman, her dönemde ve bütün siparişlerde öncelikli çözüm ortağı olarak öne çıkıyor. Türk hazır giyim sektörünün gücünde ve başarısında paydaşları ile yakın diyalogunun da büyük etkisi var. Alıcılarımızla ve müşterilerimizle sektörün bugününü, geleceğini, hatta 2030’ları konuşup çözüm parametrelerini birlikte oluşturuyoruz. Bu paylaşımlardan önemli dersler çıkarıyor, hızla faaliyet planlarımıza yansıtıyoruz. Bugün burada Türkiye’den yılda yaklaşık 4 milyar dolarlık alım yapan büyük markaların temsilcileri ile bir aradayız. Onlarla daha güçlüyüz. Güçlü bir şekilde yine aynı masa etrafındayız ve el ele verip Türkiye ekonomisinin parlayan yıldızı hazır giyim sektörünün geleceğini kurguluyoruz. Onların da yakından takip ettiği gibi iş süreçlerimiz aksamadan sürüyor, taahhütlerimizi kesintisiz yerine getiriyoruz.”

Toplantıya katılan gruplardan Spring Near East Manufacturing Türkiye Müdürü Esra Ercan ise yabancı alıcıların terör olaylarını gerekçe göstererek birkaç aydır Türkiye’ye gelmek istemediğini söyledi. Yabancılar gelmediği için kendilerinin bavulu alıp yurt dışına gittiklerini anlatan Ercan, “Onlar buraya geldiklerinde üç yerine beş alabiliyorlardı. Biz kısıtlı malzeme ile gittiğimizde kısıtlı satış imkânı buluyoruz. Eylül’den sonra işlerin düzelmesini bekliyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...