Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray Fransız yıldız ile anlaştı

Düzenleyen:
Galatasaray Fransız yıldız ile anlaştı

SPOR Haberleri

Marsilya forması giyen 31 yaşındaki Fransız Milli Futbolcu Lassana Diarra ile Galatasaray'ın anlaşma sağladığı ileri sürüldü.

Galatasaray, ön libero transferini ünlü oyuncu Lassana Diarra'yı alarak kapatmaya hazırlanıyor. Fransız oyuncu, bir süredir sarı-kırmızılı takım ile anılıyordu. Ancak yüksek maliyeti ve Marsilya'ya gidişi sonrasında CAS tarafından kesilen 10 milyon Euro'luk ceza nedeniyle transferi zor görünüyordu. Bütün bunlara karşın son dönemde atağa kalkan Cimbom, büyük bir sürprize daha imza attı ve Lassana Diarra ile prensipte el sıkıştı.

TRANSFER İÇİN FRANSA'YA GİTTİLER

Fotomaç Gazetesinin haberine göre bu dev adımda, 31 yaşındaki futbolcunun, aldığı yüksek cezayı çözme sözü vermesinin önemli rol oynadığı ifade edildi. Hemen ardından da Galatasaray Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özbek ve Futbol Direktörü Cenk Ergün, detayları görüşmek ve pürüzleri çözmek üzere Marsilya'ya gitti.

4.5 MİLYON EURO ALACAK

Riekerink'in ön libero adayları arasında ilk sırada yer alan Diarra'nın yıllık maliyetinin 4.5 milyon Euro civarında olduğu belirtiliyor.

Galatasaray ile 3+1 yıllık sözleşme imzalaması beklenen tecrübeli futbolcunun, yapılacak görüşmelerin ardından İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor.

NİYE CEZA ALDI?

Lokomotiv Moskova'nın hocası Kuchuk ile anlaşmazlık yaşayan Diarra, antrenmanlara çıkmadı. 31 yaşındaki futbolcu daha sonra ayrılarak Marsilya'ya gitti. Transferi kabul etmeyen Lokomotiv da konuyu CAS'a taşıdı. CAS, oyuncunun Marsilya'ya transferi sırasında usulsüzlük yapıldığını kararlaştırarak Fransız milli yıldıza 10 milyon Euro gibi tarihi bir ceza kesti.

DEVLERDE FORMA GİYDİ

Arsene Wenger, oyun tarzına uygun olduğu için Diarra'yı Arsenal'e transfer ettiklerini söylemiş ve o dönemde 22 yaşında olan futbolcuyu, "Multifonksiyonel" diye tanımlamıştı.

Real Madrid, Chelsea, Arsenal gibi dev takımlarda forma giyen Lassana Diarra, savaşçı ve mücadeleci kimliğiyle tanınıyor. Fransa Milli Takımı'na da düzenli olarak çağrılan oyuncu, 33 kez milli formayı taşıdı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...