Beşiktaş servet kazandı

Düzenleyen:
Beşiktaş servet kazandı

SPOR Haberleri

Jose Sosa'yı 7,5 milyon Euro (yaklaşık 25 milyon TL) bonservis bedeliyle İtalyan devi Milan'a satan Beşiktaş, son dönemde kasasına transferden 72 milyon TL koydu.

Jose Sosa'yı 7,5 milyon € karşılığında AC Milan'a gönderen Beşiktaş, son dönemde gönderdiği oyunculardan elde ettiği bonservis geliri ile dikkat çekiyor. Fikret Orman'ın başkanlığa gelmesiyle ekonomik anlamda önlemler alan ve transfer harcamalarını kısarak kadrosuna kattığı oyunculara sıkı pazarlıklar sonucu düşük bedeller ödeyen Beşiktaş, bu oyuncuları transferde rekor ücretlerle göndermeyi başardı. İşte Beşiktaş'ın oyuncu satışından elde ettiği para...

DEMBA BA'YA 13 MİLYON EURO

Beşiktaş'ta yüksek bonservis akımının ilk halkası Demba Ba oldu. 2014/15 sezonu başında Chelsea'den 6 milyon € bonservie bedeliyle transfer edilen Senegalli golcüyü bir sezon sonra Çin ekibi Shanghai Shenhua'ya 13 milyon € bonservisle göndererek 1 yılda 7 milyon € kar etti.

ATINÇ NUKAN 6 MİLYON EURO'YA LIEPZIG'TE

Beşiktaş, Demba Ba'nın ardından altyapıdan yetişen savunmacı Atınç Nukan'ı Alman ekip RB Leipzig'e 6 milyon € bonservisle gönderdi. Kartal, Atınç transferinden kar hanesine 6 milyon € yazmış oldu.

ERSAN ADEM GÜLÜM 5 MİLYON EURO'YA ÇİN'E GİTTİ

Fikret Orman yönetimi, 2011/12 sezonunda Adanaspor'dan 2 milyon € karşılığında transfer edilen Ersan Adem Gülüm'ü 2015/16 sezonunun devre arasında Çin ekibi Hedebi Fortune'ye gönderdi. Ersan'ın gidişi sonrası edilen kar ise 5 milyon € olarak kayıtlara geçti.

MILAN'DAN JOSE SOSA'YA 7.5 MİLYON EURO

Son olarak Jose Sosa... 2014/15 sezonunda 1,4 milyon € karşılığı Metalist'ten kiraladığı Sosa'yı 2015/16 sezonu başında 2 milyon € daha vererek transfer eden Siyah-beyazlı yönetim, Arjantinli yıldızı 7,5 milyon € karşılığında Milan'a satarak toplam 3,4 milyon € harcadığı Sosa'dan 4,1 milyon € kar etmiş oldu.

TOPLAM 22,1 MİLYON € KAR

Beşiktaş'ın son 1 yılda gönderdiği oyunculardan elde ettiği kar hesaplandığında ortaya 22,1 milyon €'yu (yaklaşık 72 milyon Euro) bulan bir bedel çıkıyor. Bu transferler gerçekleşirken stadını açan ve takım dengesini bozmadan mücadelesini sürdürerek şampiyonluk yaşayan bir kulüpten de bahsetmek mümkün.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...