Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsveç'te sığınmacı çocuklar istismar ediliyor

Düzenleyen:
İsveç'te sığınmacı çocuklar istismar ediliyor

DÜNYA Haberleri

İsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbladet, ülkede sığınmacı çocukların seks ticaretinde kullanıldığını ileri sürdü.

Aftonbladet'in bugünkü sayısında yer verilen habere göre, Malmö kentinde kimsesiz sığınmacı çocuklar seks ticaretinde kullanılırken, İsveç polisi de şikayetlere karşı olayı soruşturmuyor.

İsmi açıklanmayan bir okul müdürüyle yapılan röportajın da kullanıldığı haberde, kız ve erkek çocuk sığınmacıların okul bahçelerinden alınarak seks ticaretinde kullanıldığı iddia edildi.

Polisin şikayetlere rağmen işlem yapmadığı ileri sürüldü

Polise defalarca ihbarda bulunmalarına karşın çocukları kullananlar hakkında işlem yapılmadığını anlatan okul müdürü, bir sığınmacı çocuğun kaybolması üzerine polisin inceleme başlattığını söyledi.

2014 yılında 40 ihbar

Öte yandan Sydsvenskan gazetesine konuşan Skone Bölgesi İnsan Ticaretiyle Mücadeleden Koordinatörü Lisa Green, Malmö'de sığınmacı çocukların seks ticaretinde kullanıldığını doğruladı.

Green, sadece 2014 yılında polise bu konuda 40 ihbarda bulunduklarını belirterek, seks ticaretinde kullanılan çocuk sayısının bu rakamın çok daha üstünde olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Green, vaka sayısının çokluğuna karşın polisin kimseye soruşturma açmamasını da eleştirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...