Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar ne kadar? (18 Ağustos 2016)

Düzenleyen:
Dolar ne kadar? (18 Ağustos 2016)

Ekonomi Haberleri

Fed'in dün akşamki faiz toplantısı tutanaklarının faiz artırmada aceleci olmayacaklarına işaret etmesiyle 15 Temmuz sonrası en düşük seviyeye gerileyen dolar bugün 2.92'nin üzerinde işlem görüyor.

Global risk iştahındaki artışa paralel olarak dolar/TL 2.92'nin altında darbe girişimi sonrası en düşük seviyeye gerilerken, dış gelişmeler izlenmeye devam edilecek. 

Fed'in temmuz ayı toplantı tutanaklarında politika yapıcıların ABD ekonomisi ve istihdam piyasasına dair genel olarak pozitif olduğu görüldü. Fakat yetkililer aynı zamanda yeni işe alımların düşmesi durumunda yakın vadeli parasal sıkılaşmanın tehlikeye girme potansiyelinden dolayı "politika seçeneklerini açık tutmayı" tercih etmek istediklerini söylediler.

Piyasa aktörleri, tutanakları risk alımı için pozitif bir faktör olarak değerlendirirken, Fed'in de kendi içerisinde faizlerin ne zaman artırılacağına dair bölünme yaşadığı görüldü. Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen dolar endeksi, 94.385'e kadar gerileyerek 24 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Endeks haftalık bazda yüzde 1.1 ekside. 

Dolar ne kadar? (18 Ağustos 2016)

Fitch'in senelik değerlendirme takvimine göre Türkiye hakkındaki değerlendirmesi 19  Ağustos'ta yayımlanabilir. Darbe girişimi sonrası kredi notunu gözden geçirmeye alan Moody's 8 Ağustos'ta yaptığı açıklamada gözden geçirmesinin sona ermediğini belirtirken, S&P ise darbe girişiminin hemen ardından kredi notunu bir kademe indirerek, Türkiye'nin ülke riskini de "orta derecede yüksek risk" düzeyinden "yüksek riske" revize etti.

Bugüne düşüşle başlayan dolar/TL, piyasalarda Fed'in eylül ayında faiz artırma ihtimalinin masadan kalktığına yönelik beklentinin artmasıyla 2,92'nin altına geriledi. Sabah saatlerinde 2,9141 ile FETÖ'nün hain darbe girişimi öncesi seviyesine yaklaştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...