Dolarda uzun bir düşüş yakın (Dolar düşer mi, çıkar mı?)

Düzenleyen:
Dolarda uzun bir düşüş yakın (Dolar düşer mi, çıkar mı?)

Ekonomi Haberleri

Teknik seviyeler dolarda çöküşün yakın olduğuna işaret ediyor.

Bespoke Investment Group'a göre teknik seviyeler dikkate alındığında dolarda uzun bir aşağı yönlü seyrin yakın zamanda başlayabileceği görülüyor. 

Bespoke'un tercih ettiği dolar endeksi Bloomberg dolar endeksi çifte zirve yaptıktan sonra hareketsiz model olarak adlandırılan seviyeyi aşağı yönlü kırdı. Bununla birlikte 2014-2016 yıllarında görülen rallinin düzeltme oranı olan yüzde 38,2'ye de yaklaştı. 

Teknik analiz yapan analistler tarafından çifte zirve hareketi genellikle uzun vadeli yukarı yönlü çıkış trendinin sonu olarak ele alınıyor. Son durumda bu hareket dolardaki devam eden zayıflığın daha da süreceği yönünde sinyal veriyor. 

Doların gerilemesi iki kez yukarı yönlü hareketi test ettikten ve tarihi rallideki yüzde 23,6'lık düzeltme hareketini reddettikten sonra geliyor. 

Eğer Bloomberg endeksi yüzde 38,2'lik düzeltme seviyesini aşağı yönlü kırarsa bir sonraki direnç seviyesi yüzde 50 olacak, sonrasında da yüzde 61,8'lik düzeltme hareketi takip edilecek. 

Bu, şimdiki seviyeden yüzde 5,9'luk bir düşüş anlamına geliyor. 

Analistler bunun gerçekleşmesi durumunda tahvil getirilerinin yükselmesini ve ham petrol gibi emtiaların da değerlenmeye devam etmesini bekliyor. Bununla birlikte böyle bir durumundan gelişmekte olan ülke varlıklarının da fayda sağlayacağı öngörülüyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...