FETÖ soruşturmalarında son bilanço

Düzenleyen:
FETÖ soruşturmalarında son bilanço

GÜNDEM Haberleri

FETÖ soruşturması kapsamında 20,355 tutuklama gerçekleşti, FETÖ'ye bağlı 4,262 kurum kapatıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana 40,029 kişinin gözaltına alındığını, 20,355 kişinin ise tutuklandığını söyledi. Yıldırım, FETÖ'ye bağlı olduğu gerekçesiyle 4,262 kurumun da kapatıldığını belirtti.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen darbe girişiminin ardından hükümetin yürüttüğü soruşturmalar devam ederken, çok sayıda kamu görevlisi ve TSK mensubu FETÖ bağlantılı oldukları gerekçesiyle görevden alınıyor.

Yıldırım dün gece TRT'de katıldığı canlı yayında, "FETÖ soruşturmasının başladığı günden bu yana 40,029 kişi gözaltına alındı, 20,355 kişi de tutuklandı. 5,187 kişinin gözaltı süreci devam ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet üyeleri 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD'de yaşayan Fethullah Gülen ve cemaatinin olduğuna dair güçlü kanıtlar olduğunu açıklamışlar, Türkiye Gülen'in iadesi için ABD makamlarına resmi başvuru yapmıştı.

Yıldırım FETÖ soruşturmaları konusunda sözlerine şöyle devam etti:
"Soruşturmanın başından bu yana kamu kurumlarında 79,900 kişiye görevden el çektirildi. 5,014 kişi memuriyetten atıldı... FETÖ ile bağlantısı olduğu düşünülen, aralarında hastane ve eğitim kurumlarının da olduğu 4,262 kurum kapatıldı. Bu kurumların mal varlıklarına da el konuldu."

FETÖ'nün siyaset ayağına ilişkin henüz elde net veriler olmadığını da belirten Yıldırım, "Savcılar örgütün siyasi ayağını da soruşturuyor, tüm ihtimaller değerlendiriliyor" diye konuştu.

Yıldırım kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yapılan bazı düzenlemelerle ilgili de şunları söyledi:
"Genelkurmay Başkanlığı asli görevini sürdürecek. Milli Savunma Bakanlığı ise yeniden yapılandırılacak... Yeni süreçte iç istihbarat tek elde toplanacak, dış istihbarat ise MİT'in sorumluluğunda olacak. İç ve dış istihbarat için bir üst koordinasyon merkezi oluşturulacak."

Hükümet 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilan etmiş ve bu kapsamda çıkarılan KHK'larla TSK ile kamu kurumlarının yapılarında değişiklikler gerçekleştirmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...