Türk işçileri sınır kapılarına akın etti

Düzenleyen:
Türk işçileri sınır kapılarına akın etti

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de yaz tatillerini geçirdikten sonra çalıştıkları Avrupa ülkelerine dönmek isteyen Türk işçileri sınır kapılarına aynı anda gelince, kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Kapıkule’de 6, Pazarkule’de 3, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapıları’nda ise 2'şer kilometre uzunluğunda araç kuyrukları oluştu. Yetkililer yoğunluğun işçilerin aynı anda yola çıkmasından kaynaklandığını söyledi.Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden tatili memleketlerinde geçirmek için Türkiye’ye gelen Türk işçileri, iş başı yapmak için yaşadıkları ülkelere dönüşleri devam ediyor. Dönüş yolunda Edirne’den çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih eden işçiler 6 kilometre araç kuyruğu oluşturdu. Yaklaşık 8 saattir sınır kapısında Bulgaristan’a geçiş yapmak için bekleyen bazı işçiler sıcaktan etkilenip yol kenarında ağaç gölgelerinde serinlemeyi tercih ederken, aynı ülkeye açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 2 kilometrelik kuyruk oluştu.

YUNANİSTAN’A AÇILAN SINIR KAPISI’NDA TARTIŞMA

Edirne’de Yunanistan’a geçişi sağlayan Pazarkule Sınır Kapısı’nda ise 3 kilometre kuyruk oluşurken, sıranın kendisine gelmesine bekleyenler ile sollama yapanlar arasında zaman zaman tartışma yaşanıyor. Sözlü tartışmanın zaman zaman gerginliği yol açtığı Yunan sınırında polis ve gümrük çalışanları araya girerek, hatalı solama yapanları uyararak kuyruğun sonuna gönderiyor. Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’nda araç kuyruğu uzunluğunun 2 kilometreyi bulduğu öğrenildi. Yetkililer sınır kapılarında yoğunluğun Türk işçilerin aynı anda dönüş yapmasından kaynaklandığını söylüyorlar.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...