İspanya ve İsviçre Türkiye'deki terör saldırılarını kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İspanya ve İsviçre Türkiye'deki terör saldırılarını kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya hükümeti ve İsviçre Dışişleri Bakanlığı Türkiye'de düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

İspanya hükümeti, Van ve Elazığ'da meydana gelen bombalı terörist saldırıları en güçlü şekilde kınayan bir yazılı açıklama yaptı.

İspanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İspanya, Van ve Elazığ'daki polis merkezlerine karşı dün ve bugün yapılan terörist saldırıları en güçlü şekilde kınamaktadır. İspanya hükümeti, olayda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diler ve yaralıların en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni eder. " ifadelerine yer verildi.

Terörist saldırıların sorumlularının en kısa sürede adalet karşısında hesap vereceğine inanıldığı vurgulanan açıklamada, İspanya hükümetinin, bu olay karşısında Türkiye'deki resmi makamlar ve Türk halkıyla tam dayanışma içinde olduğu kaydedildi.

İsviçre'den terör saldırılarına kınama

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de güvenlik güçlerini ve ülkenin güvenliğini hedef alan terör saldırılarını kınadı.

İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, yazılı açıklamasında, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Son günlerde güvenlik güçlerini ve ülkenin güvenliğini hedef alan terör saldırılarını kınayan Burkhalter, açıklamasında, Türk yetkililere ve siyasilere gerginliğin artmasının önlenlenmesi için gerekli bütün önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...