Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş'ın transfer ihtiyacını yaşadığı bir 'sucu' anısıyla anlattı

Düzenleyen:
Beşiktaş'ın transfer ihtiyacını yaşadığı bir 'sucu' anısıyla anlattı

SPOR Haberleri

“Levent-Beşiktaş istikametinde giderken arabaların arasında su satan arkadaş bana ‘Hocam santrfor ve stoper al’ dedi. Adam kendisi için istemiyor takım için istiyor.”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, iki gün önce Lig TV’ye verdiği röportajın ardından dün de basının karşısına geçti… Daha detaylı açıklamalar yaptı… Özeti, sözlerinin yanlış anlaşılması ve yorumlanmasına yönelikti… Açıklamalarının başka yerlere çekilmesinden duyduğu üzüntüyü ve kırgınlığı dile getirdi… “Yine şehitlerimiz var. Bu acıların son bulmasını diliyoruz, ne iş yaptığınız önemli değil. Hangi işi yaparsanız yapın ülkede yaşanan olaylar yüzünden güne mutsuz başlıyorsunuz" diye söze giren Güneş’in açıklamaları şöyle…

Başka yere kaydırıldı

“Bu sene de yine şampiyonluğu kovalayan ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaya çalışacak bir Beşiktaş olacak. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarıyız. Özgürlükten yanayız. Başkan ve yönetim kurulu, iyi işler yapmasaydı geçen sene başarılı olamazdık. Bazı konularda kızgınım. Bu benim hatam da olabilir. Başkanı ve yönetimi suçlayan biri olmadım, olmam da. ‘Güneş, Orman'ı yaktı’ gibi başlıklar bize yakışmıyor. Güneş de Orman da bize lazım. Fikrimi düşüncemi geri almak gibi bir durum yok. Söylediklerimi tekrar izledim. Başka yere kaydırıldığını gördüm.”

Suçlama yapmadım

“Gökhan ve Adriano neden alındı?’ demedim. Hakemi de suçlamadım ama bu algı oluşturuldu. ‘Galatasaray ve Trabzonspor neden transfer yaptı?’ diye suçlamadım. Öyle bir hakkım da yok. 4 oyuncunun gitmesiyle ilgili genel ifade kullandım. Ben çalışanım ve durum tespitinde bulundum. Görüntü olarak kadroda eksiklik var. 16 oyuncu var. Yönetimi suçlamıyorum ama bu eksik sayısal olarak, bunu söyledim. ‘Bu kadar başarı sağlayan oyuncu neden gitsin?’ diye düşünüyorum. Başarıyı getiren oyuncunun gitmesini neden isteyeyim. Başkan, Mario Gomez ve Jose Sosa'nın gitmesinden memnun mu? Hayır değil. Yönetimi suçlamıyorum” 

Ezilmek istemiyorum

“Biz bir bütünüz. Böyle bir şeye vesile olduğum için üzgün ve kızgınım. Başkana ve Beşiktaş’a hizmet için buradayım. Mario Gomez ve Jose Sosa bize katkı yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gitmelerini istemezdim. Stoper sorununu halletmiş değiliz. İstediğimiz kalitede oyuncuyu alamadık. Kalecilerden memnunum. Boyko geçen seneden daha iyi. Fabri ve Tolga iyi. Tolga'nın avantajı Türk ve takım kaptanı olması. Biz her halimizle Süper Lig’e hazırız. Eldeki kadroyla ligde yarışırız. Ben Şampiyonlar Ligi'nde ezilmek istemiyorum. Soru işaretleri var, Şampiyonlar Ligi oynamak başka bir şey. En üst düzey takımları zorlamak hatta geçmek istiyorum.”

Benim kaderim bu

“(Başarılı sezonlar sonrası yaşanan ayrılıklarla ilgili soru üzerine) Benim başıma genelde bu durum geliyor. Trabzonspor’da da aynısı oldu, geçen yıl Bursaspor’da da, şimdi Beşiktaş’ta da. Yani takımı sırtlayan tecrübeli ve sistemin önemli isimleri ilk yılımızın sonunda takımdan ayrılıyor. Sosa ve Gomez’de de olduğu gibi. Trabzonspor’da da birçok isim başarılı geçen sezonun ardından takımdan ayrılmıştı. 2 sene önce aynı durumu Bursaspor’da Ozan Tufan ve Fernandao’da da yaşamıştık. Belki de kaderimiz bu.” 

Hızlanmalıyız

“Biz geçen sene tek paslarla çok güzel ataklar yaptık ve gol oldu. Şimdi onu hızlandırmamız gerekiyor. Şu an oynadığımız oyuna göre top tuttuğumuzda zaman rakibin lehine. Adam bakıyor seni görüyor. Ama top giderse rakip hem topu hem de seni takip ederken motivasyonunu kaybediyor. Üst seviye takımlar bunu oynuyor. Barcelona’nın özelliği de o. Ayrıca alanları da kapatıyor, basit oynuyor.”

Sucu bile rica etti

“Köprüden çıktıktan sonra hemen Levent-Beşiktaş istikametine giderken orada arabaların arasında her gün su satan bir arkadaş var. Bir gün oradan geçerken bana, ‘Hocam santrafor ve stoper al’ diyor. O bana bunu dedikten sonra ben daha size ne diyeyim. Adam kendisi için istemiyor ki o da takım için istiyor.” 

Pişman olup dönebilir

“Benim fikrim ne kadar doğru ne kadar değil ama Mario’nun (Wolfsburg) pişman olup geri döneceğine inanıyorum. Bunun sebebi ise Beşiktaş’taki huzuru ve mutluluğu orada bulacağını düşünmüyorum. Beşiktaş’ın sistemi Gomez’e çok uygundu. Şampiyonlar Ligi faktörünü de  dikkate almak gerekir… Belki Gomez devre arasında pişman olup döner bilemezsiniz (gülerek). Sosa ve Mario Gomez adına üzgünüm. Her ikisine de teşekkür ederiz.”

Kaleci gol atabiliyorsa…

“Kötü gittiği zaman oyuncu şunu düşünecek; ‘Ben iyiyim’ yani kendisi eksik olsa bile, ‘yeni gelen yüzünden oynayamıyorum’ diyecek. Bu çok tehlikeli bir şeydir. Ben bunu çok gördüm. Ben kaleciye diyorum ki ‘eğer karşı kaleye gol atabiliyorsan bana takım yaptırtma.’ Zaten atamadığı için pas yapmamız ve diğer kaleye gidebildiğimiz en iyi şekilde gitmemiz gerektiğine vurgu yapıyoruz. Kaleci gol atsa bana da ihtiyaç yok.”

Oğuzhan çıta yükseltmeli

“Şimdi Oğuzhan’ın çıta yükseltmesi lazım. Atiba ve Sosa bu oyuna en iyi örnek. Mesela Necip o konuda biraz daha eksik ama Necip’in de başka katkıları var. Geriden topu oyuna sokuyor, ikili mücadelelerde top kazanma becerisi var. Biz geçen sene pas trafiğini çok hızlı yaptık. Tekrar yapabilir miyiz, yapabiliriz. Ama soru işaretlerimiz var. Çünkü değişen oyuncularımız var.” 

Kovsalar da gitmem 

“Başkan Fikret Orman transfer için Londra’da.  Geçen sene de transferler geç gelmedi mi? Bunu mazeret olarak kullanmayız. Sözlerimin başka yerlere çekilip başkana karşı kullanılmasına izin vermem. Başkan istifa edecekmiş, hoca istifa edecekmiş. Başka bir şey istiyor musunuz? Bir yıl daha buradayım, kovsalar da gitmeyeceğim. Fikret Orman ile aramızda bir sorun olmadı. Fikir ayrılığımız olsa da biz birbirimizin başarılı olmasını isteriz. Başkana aktarılanla, izlediğinin farklı olduğunu biliyorum. Başkanın üzüldüğünü biliyorum.”

Alanya’ya karşı kadro değişmiyor

Süper Lig’de yarın ligin yeni takımı Alanyaspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş hazırlıklarına devam etti. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki çalışma taktik ağırlıklıydı… Transfer bekleyen Şenol Güneş’in Süper Kupa’da Galatasaray’a karşı sahaya sürdüğü ilk 11’I bozmayı düşünmediği öğrenildi.

GOMEZ'DEN BEŞİKTAŞ'A TEŞEKKÜR

İtalya’da kötü anılarla dolu bir dönem sonrası Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in elinde yeniden kendine gelme ve transfer yapma… Mario Gomez’in özeti bu… Fiorentina’da problemli günler geçiren, siyah-beyazlı kulüpte 26 golle sezonu “Gol Kralı” olarak tamamlayan Gomez, Bundesliga ekibi Wolfsburg’a transfer oldu… İmza töreninde konuşan Gomez “Takımımız harika bir potansiyale sahip. Bundesliga'ya geri dönmek istedim ve Wolfsburg'a geldim. Başarıya açım ve burada başarabilirim” dedi. Tabii ki Beşiktaş’ı da unutmadı… Mario “Türkiye'de harika zaman geçirdim. Beşiktaş'a teşekkür etmek istiyorum. Ama buraya döndüğüm için mutluyum” diye konuştu. 

Beşiktaş'ın transfer ihtiyacını yaşadığı bir 'sucu' anısıyla anlattı

Değişmez üçlü bozuldu

“Milan, Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyor. Oyuncumun (Sosa) başarısını taçlandırmasını isterdim. Ben oyuncunun yerinde olsam, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir takımda oynamak isterim. Sosa iyi olsa belki kupa maçında kadroya koyacaktım. Milosevic, son idmanına çıkıp gitti. Milosevic'e teşekkür ederim. Atiba, Sosa, Oğuzhan değişmez üçlümüzdü. Şimdi başarı için yenisini deneyeceğiz, yeni bir arayış, bakacağız. Fiyatı uygun birini bulursak alırız, olmazsa devre arasında alırız, transfer böyle bir şey. Jose Sosa gitmek istiyordu, giderken de mutluydu. Bizim için kayıp oldu.”

PARDON HOCAM!

Şenol Güneş hocamız, bizi de eleştirerek yanlış anlaşıldığını Güneş’in de Orman’ın da lazım olduğunu söyledi, sözlerinin başka yerlere çekildiğini vurguladı… Ancak biz de Şenol Hocamızın sadece ve sadece sözlerine dayanarak “durum tespiti” yapmıştık, o sözlere ayna tutmuştuk! Yangın yapmışız özür dileriz(!)

Beşiktaş'ın transfer ihtiyacını yaşadığı bir 'sucu' anısıyla anlattı

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...