Fenerbahçe, Advocaat'ın ilk maçında Grasshoppers'ı sahadan sildi

Düzenleyen:
Fenerbahçe, Advocaat'ın ilk maçında Grasshoppers'ı sahadan sildi

SPOR Haberleri

Stoch (2) ve Aatif'ın golleriyle farka giden Sarı Kanarya UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı.

M. Emin ULUÇ

Bir başkaydı dün gece Fenerbahçe. Vitor Pereira kâbusundan geç de olsa uyanan sarı-lacivertliler uzun bir aradan sonra tribünleri coşturan bir performans sergiledi. Belki oyun futbolcu kalitesi kadar yüksek değildi ama mücadele gelecek için fazlasıyla umut verdi. Hoca değişikliği genelde takımların ilk maçında olumlu etki yapar ancak bu sefer aslan payı Dick Advocaat'ın değil yaklaşık iki haftadır takımı çalıştıran antrenör Fatih Yıldız'ın hakkıydı. Zira Pereira'nın erittiği adaleler Yıldız'ın çabalarıyla tekrar iş yapar hale geldi. Tabii 3-5-2'den vazgeçilmesinin de önemi büyüktü. Takımın tansiyonu düşünce performansı arttı. Maçın henüz başında Salih'in ekstra çabası, kalecinin basit hatası Aatif'ın golüyle taçlandı. Takımın hırsı ve inancı taraftara bulaştı, tribünlerden sahaya yansıyan enerji Fener'in ritmini arttırdı.

Advocaat'tan cesur hamle

Salih Uçan'ın maestroluğunda saldıran Fenerbahçe, Aatif'ın desteğiyle özellikle sol kanattan etkili ataklar geliştirdi. Fernandao'nun henüz formunu yakalayamaması önemli fırsatların heba olmasına neden olurken, kanatta oynayan Emenike de tüm iyi niyetine rağmen yeterli katkıyı sağlayamayınca skor gelişimi gecikti. Bu süreçte Grasshoppers'ın ataklarının zayıf kalması da önemliydi. Sağ bekte Van der Wiel aksak bir görüntü verse de rakip bu fırsatı değerlendiremedi. Hücum sever Advocaat'ın yaptığı Aatif-Stoch, Fernandao-RvP değişikliği tribünlerden alkış alırken etkisi de çok çabuk oldu. Stoch oyuna girdikten 5 dakika sonra Fenerbahçe'yi rahatlattı: 2-0. 'Maç böyle bitecek, bu skor iyi' denirken yine Stoch bu defa öyle bir bazuka savurdu ki Grashoppers'ın evindeki küçük tur umutları uçup gitti: 3-0.

Süper başlangıç

Fenerbahçe'nin çiçeği burnunda teknik direktörü Dick Advocaat ayağının tozuyla Grasshoppers maçında takımını yönetti. Hollandalı çalıştırıcı takımına oynattığı futbol ve farklı galibiyetle tam not aldı. Advoocat, 2001 yılındaki Rangers maçından sonra ilk kez Kadıköy'de bir maça çıktı. Sarı-lacivertli tribünler Advocaat sahaya çıktığında sevgi gösterisinde bulundu. Bir ara tecrübeli çalıştırıcıyı tribünlere çağıran taraftarlar uzun süre kendisini alkışlayarak moral verdi. Maç içerisinde hop oturup hop kalkan 69 yaşındaki teknik adam karşılaşma sonrası, "Çok önemli bir galibiyet aldık. Böyle fantastik bir skorla göreve başlamak çok güzel. Takımım iyi göründü ve çok daha iyi olacağının sözünü verebilirim. Tur cebimizde sayılır ama biz asla rehavete kapılmayacağız" sözlerini kullandı. 

Fernandao yuhalandı

F.Bahçe taraftarı yine aşırı kilolarıyla dikkat çeken Fernandao'yu yuhaladı. Moralinin hayli bozulduğu görülen futbolcuyu arkadaşları teselli etti. Sarı-lacivertli tribünler yeni takımında ilk golüne imza atan Aatif'ı ise uzun süre alkışladı. Aatif da bu desteğe maç sonrasında alkışlarla karşılık verdiği görüldü. 

RvP kulübede

Bir türlü anlaşamadığı Vitor Pereira'nın gitmesi ve vatandaşı Advocaat'ın gelmesiyle yüzünde adeta güller açan Robin van Persie dün yine kulübedeydi. RvP, maçtan önce diğer yedeklerle sahaya çıktığında taraftarın büyük ilgisini gördü. Taraftarlar uzun süre Hollandalı yıldız lehine tezahüratta bulunarak destek oldu. Yıldız oyuncu 69. dakikada oyuna dahil oldu.

Sahaya şişe atıldı

Maçın 30. dakikasındaki bir pozisyonda Emenike penaltı bekledi. Fakat Avusturyalı hakem Schorgenhofer korner verince tribünler hayli sinirlendi. Uzun süre hakeme aleyhte tezahürat yapan sarı-lacivertliler sahaya şişe attığı görüldü. Bu arada hain terör saldırıları sebebiyle maçta müzik yayını yapılmadı. 

Beklendiği gibi 4-3-3

F.Bahçe'nin çiçeği burnunda teknik patronu Advocaat beklendiği gibi takımını sezon başında Pereira'nın sarı-lacivertlilere monte etmeye çalıştığı ve Monaco maçlarında uyguladığı 3-5-2 sistemiyle sahaya sürmedi. Takımını 4-3-3 olarak kurgulayan Hollandalı Emenike, Aatif ve Fernandao'yu bir arada kullandı. 

İsmail ilk defa

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen ve bu sezon Fenerbahçe'ye katılan başarılı sol bek oyuncusu İsmail Köybaşı sarı-lacivertli takımda ilk defa Grasshoppers maçında 18'e girdi. Sakatlığı sebebiyle Monaco maçlarını es geçen milli oyuncu böylece yeni takımında bir resmi maça çıkmanın heyecanını yaşadı. 

Volkan hasreti sona erdi

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 100 gün sonra formasına kavuştu. Geçen sezonun 33. haftasından önce yaşadığı sakatlık sebebiyle bel fıtığı ameliyatı geçiren Volkan, hazır hale geldi ve Grasshoppers karşısında kaledeki yerini aldı. Futbolcu karşılaşma sonrası, "Yeni teknik direktörümüzle önemli bir maça çıktık. Gruplara kalmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Ben de kendimi hazır hissettim. İyi oynadığımı düşünüyorum" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...