Galatasaray yeni sezona boş tribünler önünde başlayacak

Düzenleyen:
Galatasaray yeni sezona boş tribünler önünde başlayacak

SPOR Haberleri

Süper Kupa maçında taraftarların sahaya meşale atmasının faturası ağır oldu. Sarı-kırmızılılar, Karabük maçına taraftarsız çıkacak

Burhan Can TERZİ

Galatasaray, Beşiktaş’ı mağlup ederek Turkcell Süper Kupa’yı kazandı ama maça damga vuran bir olay camiayı üzdü. Konya’daki karşılaşmada taraftarların meşaleler yakıp sahaya fırlatması sarı-kırmızılı kulübe pahalıya patladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in “Provakasyon” olarak değerlendirdiği olaylara Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu’nun yaptırımı ağır oldu. Açıklanan kararda, “Galatasaray’a, taraftarlarının sebep olduğu saha olayları gerekçe gösterilerek 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 100 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” denildi. 

Çirkin tezahürata 100 bin lira

Sarı-kırmızılı kulübe ayrıca aynı müsabakada taraftarlarının sebep olduğu çirkin tezahürat ve tribün merdiven boşluklarının boş bırakılmaması sebebiyle toplamda 115 bin lira para cezası verildi. Galatasaraylı taraftarlar sosyal medyada ikiye bölünürken bir kısmı meşale atanlara kızdı bir kısmıda tarafsız sahada oynanan maçta saha kapatma cezası verilmesine öfkelendi. Rakip taraftarlar ise sarı-kırmızılı kulübe kesilen bu cezanın az olduğunu savunarak, PFDK’yı eleştirdi. 

İlk haftalarda kazanıyor

Süper Lig’in ilk haftasında pazartesi akşamı Karabük ile karşılaşacak olan sarı-kırmızılılar ligin ilk haftalarında 58 maçta 39 galibiyet, 8 beraberlik, 11 mağlubiyet aldı. Geçtiğimiz sezon ilk hafta Sivas ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Cimbom, 58 sezonun ilk hafta maçının 50'sinde gol atmayı başardı.

3.4 milyon avro cepte

Yönetim, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in kadroda düşünmediği Blerim Dzemaili’yi satmayı başardı. İsviçreli futbolcu, İtalyan Bologna Kulübü’ne 1 milyon 300 bin avroya transfer oldu. Dzemaili’nin 2 milyon 100 bin avro olan yıllık garanti ücretinden kurtulan sarı-kırmızılılar toplamda 3 milyon 400 bin avro cebe koymuş oldu. 

Bir yanımız eksik

G.Saray’ın yöneticisi Levent Nazifoğlu, 1 maç seyircisiz oynama cezasını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Cezaya itiraz edeceğiz. Hazır olduğumuz maçı bir yanımız eksik oynayacağız” diye konuştu.

 

Karagümrük'e mağlup oldular

Karabük maçına hazırlanan G.Saray dünü çift idmanla geçirdi. Sabah idmanında ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, daha sonra dört takım halinde oynanan ayak tenisi ile devam etti. Antrenmanın ana bölümünde hücum organizasyonları üzerinde duruldu. Sarı-kırmızılı ekip akşam idmanında ise Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Fatih Karagümrük ile Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir antrenman maçı yaptı. 35'er dakikalık iki devre halinde oynanan karşılaşma Karagümrük’ün 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...