Trump: 'CIA ve FBI’a güvenmiyorum'

Düzenleyen:
Trump: 'CIA ve FBI’a güvenmiyorum'

DÜNYA Haberleri

ABD’de kasım ayındaki başkanlık seçimi öncesi ilk “istihbarat birifingi”ni haber alma servisi FBI’dan alan Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump, Amerikan istihbarat kurumlarına güvenmediğini söyledi.

Bir TV programına katılan Trump, “Amerikan istihbarat kurumlarına güveniyor musunuz?” sorusuna, “Hayır” cevabını verdi. ABD’nin Irak işgaline giden süreçte devrik lider Saddam Hüseyin’in kimyasal silahları olduğu yönündeki istihbarat raporlarının “yanlış ve yalan” olduğuna atıfta bulunan Trump, “Demem o ki, son 10 yılda yaşananlara bir bakın. Kelimenin tam anlamıyla bir felaket. CIA’nin FBI’ın verdiği istihbaratları kullanmak çok kolay ama ben kullanmayacağım. Çünkü çok kötü kararlar verdiler. Irak’a, Orta Doğu’ya bir baksanıza... Eğer buralara hiç dokunmamış olsaydık, şimdi hem orası hem de dünya çok daha iyi durumdaydı” dedi. Bu açıklamalarının ardından Trump’a, akşam saatlerinde FBI tarafından “gizli istihbarat brifingi” verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...