Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ’nün iş adamlarına eş zamanlı operasyon

Düzenleyen:
FETÖ’nün iş adamlarına eş zamanlı operasyon

GÜNDEM Haberleri

Aralarında Rızanur Meral ve Nejat Güllü gibi ünlü iş adamlarının yer aldığı 187 kişinin tüm mal varlıklarına el konuldu.

Darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü hakkında yürütülen soruşturma iş dünyasına da sıçradı. Aralarında ünlü iş adamlarının da bulunduğu 187 kişi için “Terör örgütüne üye olmak” ve “Terör örgütünün finansmanı olmak” suçundan gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dün sabah erken saatlerden itibaren harekete geçti. Resmi ekiplerin ve çevik kuvvet polislerinin de destek verdiği operasyonda önceden belirlenen İstanbul başta olmak üzere 18 ilde 204 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İsmail Uçar, hakkında gözaltı kararı verilen aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Faruk Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verdi. Bu kararın, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ‘’mal varlığı ile ilgili tedbir-el koyma’’ kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı belirtildi. Şüphelilerin mal varlıklarının incelenmesi için de MASAK’a yazı yazılacağı öğrenildi. Soruşturma kapsamında, Ömer Faruk Kavurmacı ve Nejat Güllü’nün de aralarında bulunduğu 65 kişi gözaltına alınırken diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Kavurmacı’nın ofisinde yapılan aramada, Gülen’in kitapları ve Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve bunlara el konulduğu kaydedildi. Eroğlu Holding’de yapılan aramada ise, polis ekipleri ellerindek kolilerle binadan çıktı. 

EROĞLU HOLDİNG’DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan Eroğlu Holding, “Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de FETÖ’ye finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nurettin Eroğlu TUSKON yönetiminde değildir, bu kuruluşla herhangi bir bağlantısı yoktur. Tüm yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla hepimiz görevimizin başındayız, devletimizin yanındayız, Türkiye için üretmeye devam ediyoruz “ ifadelerini kullandı.  

Boydak Holding’e kayyum atandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, merkezi Kayseri’de bulunan Boydak Holding’e kayyum atandı. Kayyumlar Ramazan Arslan, Ramazan Erikli, Ahmet Ziya Beşparmak, Mustafa Karakaya ve Yurdagül Kezban Kılıç Aksungur, polis ekipleri nezaretinde holdingin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki merkez binasına girerek görevlerine başladı. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, hukuka ve Türk adaletine güvendiğini vurgulayarak “Malum, soruşturmalar vardı. Geldiğimiz noktada şirketlerimize kayyum ataması yapıldı. Bu süreçte bize düşen bir şey olursa yapmaya, her türlü bilgiyi vermeye hazırız. Hayırlısı olsun” dedi.

FETÖ'NÜN BRÜKSEL'DE "TUSKON" OYUNU

FETÖ ile bağlantılı Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON), Brüksel’de Türkiye aleyhine çalışmalara devam edebilmek için kapatılmadan önce Aralık 2015’te TUSKON EU adıyla Belçika derneği olarak yeniden örgütlendiği ortaya çıktı. 8 Aralık 2015’te kar amacı gütmeyen kuruluş olarak resmileşen TUSKON EU’nun ilk adresi, Brüksel’in dışındaki bir ev olarak görülüyor. TUSKON özellikle, 17-25 Aralık sonrasında Türkiye’yi hedefe koyan etkinliklere sponsor olmaya başladı. Bu çerçevede TUSKON, Brüksel’deki önde gelen düşünce kuruluşlarından Avrupa Politika Merkezi’nin (EPC) düzenlediği Türkiye konulu etkinliklerde Ankara’yı hedefe koyma yoluna gitti. AB çalışanları, uzmanlar ve gazeteciler davet edilerek “olumsuz Türkiye” algısı güçlendirilmeye çalışıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...