Para üstü diye savundu

Düzenleyen:
Para üstü diye savundu

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz’da gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Ergenekon Davası’nın Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in de üzerinde 1 dolarlık banknot bulunduğu ortaya çıktı.

Pekgüzel, soruşturma kapsamında gözaltına alındı ve 7 Ağustos’ta tutuklanarak Sincan T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu. Savcının üzerinde yapılan aramalarda cüzdanın içinde ‘1 dolar’ çıktı ve delil olarak el konuldu. Savcı Pekgüzel savunmasında, 2013 yılında kredi kartının yurt dışı harcamalarını ödemek için verdiği paranın üstü olarak bir doları bankadan aldığını söyledi. Savcı, geçtiğimiz günlerde tutuklu bulunduğu cezaevinden müşterisi olduğu bankaya gönderilmek üzere bir dilekçe kaleme aldı. Savcı Pekgüzel dilekçesinde, tarafına 1 dolar para üstü verildiğine ilişkin cevabi yazıyı ve paranın seri numarasının ivedi olarak kendisine gönderilmesini bankadan talep etti. Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan bazı şüphelilerin de üzerinden 1 dolar çıkmıştı. Ergenekon Davası’nın duruşma savcısı olarak görev yapan Pekgüzel, 2015’teki HSYK’nın yaz kararnamesi ile Mersin’e atandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...