Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüzde 65 vasıfsız iş gücü ile olmaz

Düzenleyen:
Yüzde 65 vasıfsız iş gücü ile olmaz

Ekonomi Haberleri

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “En çok verimlilik alanında ilerleme sağlamalıyız. Vasıfsız iş gücü, verimsiz işletmeler yığınına yol açıyor” dedi.

Sinem Erciyas ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB arasında “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği” protokolü imzalandı. Törende konuşan Bakan Süleyman Soylu, “Piyasa talebine uygun bir iş gücü oluşturmaya çalışacağız” dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Türkiye’de çalışma verimi konusunda yaşanan sıkıntılara dikkati çekerek, “Bizde bir çalışan saatte 30 dolarlık millî gelir üretiyor. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ortalaması 45 dolar. Almanya’da 60 dolar. Farkın temel sebebi, iyi eğitilmiş ve vasıflı iş gücüdür” dedi. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ekonomisinin istihdam dostu büyümesini daha da güçlendirecek mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlattık. En çok ilerleme sağlamamız gereken alanların başında verimlilik geliyor. Türkiye’de vasıfsız iş gücü, toplam yetişkinlerin yüzde 65’ini oluşturuyor. Vasıfsız iş gücü, verimsiz işletmeler yığınına yol açıyor. Verimsiz işletmeler de ekonomiyi büyütemiyor. TOBB olarak 81 ildeki odalarımız, borsalarımız kanalıyla, iş dünyasının nitelikli çalışan ihtiyacını tespit edip toplayacağız. Bunları İŞKUR’a ileteceğiz. İŞKUR da bu talepleri karşılayacak eğitimler verecek, yerleştirmeleri yapacak” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...