Yabancı yatırımcı proje bazlı desteklenecek

Düzenleyen:
Yabancı yatırımcı proje bazlı desteklenecek

Ekonomi Haberleri

Teşvik sisteminin ayrıntılarını paylaşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Yatırım yapmak isteyen firmayla Ekonomi Bakanlığı bir anlamda müzakere edecek” dedi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını söyledi. Özellikle proje bazlı bir destek mekanizması oluşturacaklarını ifade eden Elvan, “Arz güvenliği açısından önem taşıyan, stratejik sektörlerde ve petrokimya, enerji gibi büyük ölçekli yatırımlarda da bu sistemin faydasını göreceğimize inanıyorum. Yatırım yapmak isteyen firmayla Ekonomi Bakanlığı bir anlamda müzakere edecek ve ona göre mevcut teşvik sistemimizin ötesinde gerçekten Türkiye’ye önemli bir katkı sağlayacaksa ilave bir teşvik verebilme imkânına kavuşacağız” dedi. Yasa tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtiğini ifade eden Elvan, “Bu hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülecek. Bunun yasalaşmasıyla birlikte Türkiye tarihinde ilk kez uygulanacak bir teşvik mekanizmasını devreye sokacağız. Bunun da yabancı yatırımcılar açısından oldukça cazip olacağını düşünüyorum. Türkiye’ye yabancı sermaye yatırımları gelmeye devam edecek. Yabancı sermayeyi çekme açısından Türkiye son 14 yılda başarılı performans elde etti. Biz bunu artırarak devam edeceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...