Dünyanın ikinci büyük elması, Lübnan'da

/ Kaynak: AA
Dünyanın ikinci büyük elması, Lübnan'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünyanın ikinci büyük elması Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Robert Muavvad Müzesi'nde sergileniyor.

Dünyanın ikinci büyük elması Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Robert Muavvad Müzesi'nde sergileniyor. 70 karat ağırlığında dünyanın ikinci büyük elmasının da müzede olduğuna dikkati çeken Müze Müdürü Louvre Hasri, elmasın saflık ve şekil bakımında 1893 yılına ait olduğunu ve elması İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in düğün töreninde taktığını belirtti. nbsp;
AA muhabirinin sorularını cevaplayan Müze Müdürü Louvre Hasri, müzede Hollanda, Çin, Suriye ve Türkiye gibi çeşitli ülkelerden getirilen cam şişeler, çömlek ve porselenlerin yanı sıra 30 yıl boyunca dünya açık artırmalarından satın alınan mücevher ve antikaların bulunduğunu ifade etti.
Hasri "Henry Pharaon'un yaşadığı saray başlı başına mimari bir şaheser. Ancak sarayı satın alıp 7 yıl süren bir restorasyon çalışmasından sonra müzeye dönüştüren mücevher tüccarı, yapıya farklı bir harikuladelik ve gü zellik kattı. Müzeyi, kazandırdığı antikalar ve farklı medeniyetlere ait tarihi eserlerle paha biçilemez bir hale getiren tüccar, 1693 yılında Almanya'nın Hamburg kentinde basılan ilk Kuran-ı Kerim'i de bu müzeye getirdi" dedi.
Bizans dönemine ait sütunlar ve Roma heykellerinin ortasında ağaçları n gölgelediği Robert Muavvad Müzesi, Fenike, Roma, Yunan ve Osmanlı medeniyetlerinin şaheserlerini barındırıyor.
Lübnanlı bir mücevher tüccarı olan Muavvad ailesinin, Henry Pharaon'un 19'uncu yüzyılın başlarına kadar yaşadığı köşkü satın alıp 7 yıl süren restorasyonundan sonra dönüştürdüğü Robert Muavvad Müzesi, Kur'an'dan ayetler, Arapça şiir ve deyimlerle süslü mermer duvarları ile dikkati çekiyor.
İki katındaki 20 odada sergilenen tarihi eserler arasında Osmanlı dönemine ait tepsiler ve şamdanların göz doldurduğu müzede ayrıca konferans ve düğün gibi etkinlikler de düzenleniyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...