Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avusturya'da sığınmacılara '1 avroya zorunlu kamu hizmeti' önerisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avusturya'da sığınmacılara '1 avroya zorunlu kamu hizmeti' önerisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, sığınmacılara saati 1 avro ücretle kamu hizmeti yapma zorunluluğu getirilmesini talep etti.

Kurz, İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, partisinin yabancılar ve mültecilerle ilgili yasalarda değişiklik öngören önerilerini kamuoyuna açıkladı.

Ülkedeki sığınmacılara hak ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Sebastian Kurz, önerilerinin en önemli odağının "sığınmacılara saati 1 avro ücretle kamu hizmeti yapma zorunluluğu" olduğunu ifade etti.

Öneriye göre sığınmacıların yapacağı işler arasında kamuya ait açık alanların bakımı, iltica başvurusunda bulunanlara ve yaşlılara refakat edilmesi ile sosyal tesislerdeki görevler yer alıyor. Sığınmacıların kamu hizmetlerinin yanı sıra ilerleyen dönemde sivil toplum kuruluşlarında da çalışmaları söz konusu olacak.

Sığınmacıların iş bulmasına aracılık edecek Avusturya İş Bulma Kurumu (AMS) verilerine göre, ülkede niteliksiz işçinin saatlik ücreti 6-7 avro arasında değişiyor.

Kabul etmeyen sığınmacıların yardımları kesilecek

Söz konusu işleri kabul etmeyen sığınmacıların sosyal yardımlarının kesileceğini belirten Kurz, Almanca dil kursu ve değerler kursuna katılımın ise zorunlu hale geleceğini ifade etti.

Burka yasağı

Kurz, bir soru üzerine, burka yasağının tartışılması gerektiğini de belirterek, tüm vücudun örtü ile kapatılmasının entegrasyonu engelleyici olduğunu savundu.

Avusturya'da da çarşaf yasağının üzerinde düşündükleri konulardan biri olduğunu kaydeden Sebastian Kurz, "Kanımca bu dini bir sembol değil, paralel bir toplumun sembolü." ifadelerini kullandı.

Olağanüstü hal yönetmeliği

Wolfgang Sobotka ise savaş veya zulümden kaçanların Cenevre Sözleşmesi uyarınca korunması gerektiğini, ancak ekonomik nedenlerle gelenler hakkında cezai işlem yapılmasını istedi.

İçişleri Bakanı Sobotka, olağanüstü hal yönetmeliği konusunda rapor sunması beklenen bazı bakanlıkların daha hızlı hareket etmesini de talep etti.

Sığınmacı karşıtı yasa

Avusturya Parlamentosu'nda nisan ayında kabul edilen sığınmacı karşıtı yasa, sığınmacı sayısının ani artışı karşısında hükümete "olağanüstü hal" ilan etme yetkisi veriyor, sığınmacıların iltica başvurularının doğrudan sınırda reddedilmesine olanak tanıyor, polise ve sınır muhafızlarına sığınmacıları "tutuklama, gözaltına alma ve hemen sınır dışı etme" yetkisi tanıyor ve gözaltında tutma süresini 5 günden 14 güne çıkarıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...