Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'cü kadın hakim Rabia Başer tutuklandı

Düzenleyen:
FETÖ'cü kadın hakim Rabia Başer tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Hakimlerin ablası olduğu iddia edilen Bölge İdare Mahkemesi Hakimi Rabia Başer tutuklandı.

Hakimlerin ablası olduğu iddia edilen Bölge İdare Mahkemesi Hakimi Rabia Başer, HSYK tarafından 16 Temmuz 2016 tarihinde açığa alınmış, 17 Temmuz tarihinde de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında gözaltı kararı verilmişti.

HSYK tarafından 16 Temmuz 2016 tarihinde açığa alınan 2745 hakim ve savcı arasında bulunan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da 17 Temmuz 2016 tarihinde hakkında gözaltı kararı verilen, polis tarafından gidilen adresinde bulunamayan Rabia Başer, bugün Bakırköy Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Hakimlerin ablası olduğu iddia edilen Rabia Başer’in sorgusu, Bakırköy Adalet Sarayı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yapıldı. Kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiği öğrenilen Başer, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Başer’in tutuklanmasına karar verdi. Başer, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

17 HAKİM VE SAVCI FİRARİ
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bakırköy, Küçükçekmece ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde görevli 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmişti. Başer ile birlikte bu hakim ve savcılardan 85’i tutuklandı. Tutuklanmaya sevk edilen hakim ve savcılardan 38’i serbest bırakılmıştı. 17 hakim ve savcı ise hala firari durumda.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...