Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Münbiç'ten Kaçan DAEŞ'liler havadan görüntülendi

Düzenleyen:
Münbiç'ten Kaçan DAEŞ'liler havadan görüntülendi

GÜNDEM Haberleri

DSG 70 gün süren operasyon sonunda Münbiç'te kontrolü sağlamıştı. Yenilgi sonrası kentten, sivilleri de alarak kaçan DAEŞ'lilerin havadan çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Suriye'nin Halep kentine bağlı olan ve 2014 yılından beri DAEŞ kontrolünde olan Münbiç'in 70 gün süren operasyondan sonra DAEŞ'ten geri alınmasının ardından, ilçeden yanlarına sivilleri alarak kaçıp Cerablus yönüne doğru kaçan DAEŞ'lilerin havadan çekilen fotoğrafları yayınlandı.

SİVİLLERİ KALKAN OLARAK KULLANDILAR

Operasyonda etkin rol oynayan Demokratik Suriye Güçlerinin resmi Twitter hesabında yer alan fotoğraflarda araçlarla kenti terk eden DAEŞ'lilerin olası hava saldırısına karşı sivilleri yolda her iki yanlarında yürütülerek kalkan olarak kullandıkları görülüyor.

Münbiç'ten Kaçan DAEŞ'liler havadan görüntülendi

KAMYONLARLA ŞEHİRDEN KAÇTILAR

ABD Bağdat Koalisyonu Sözcüsü Albay Chris Garver 3 gün önce yaptığı açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri'nin kenti geri alacağı belli olduğunda, 100- 200 DAEŞ'linin araba ve kamyonlarla kaçtıklarının görüldüğünü açıklamıştı.

HAVADAN FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI

Münbiç'in DAEŞ'ten alınmasında etkin rol oynayan ve içerisinde Arap, Kürt ve Türkmenlerin bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin resmi Twitter hesabında, Münbiç'in DAEŞ'ten geri alınmasından sonra AEŞD'lilerin kentten kaçışını gösteren havadan çekilen fotoğrafları yayınladı.

Münbiç'ten Kaçan DAEŞ'liler havadan görüntülendi

CERABLUS YÖNÜNE GİTTİKLERİ BELİRLENDİ

Uzun bir konvoy şeklinde Münbiç'ten ayrılan DAEŞ'lilerin Cerablus yönüne gittikleri ve bu sırada havada koalisyon uçakları ve insansız hava araçları tarafından gözetlendikleri ortaya çıktı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...