Bozdağ: CIA Gülen'in darbeyi idare ettiğini biliyor

Düzenleyen:
Bozdağ: CIA Gülen'in darbeyi idare ettiğini biliyor

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakim ve savcı adaylarının kura töreninde konuştu. Bozdağ, "CIA Gülen'in darbeyi idare ettiğini biliyor " dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakim ve savcı adaylarının kura törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Bozdağ, "Daha önceki darbelerde sessiz kalan hakimler vardı ama 15 Temmuz'da hakimler ve savcılar da buna karşı koydu. Darbecilerin karşısında ölümüne hukuk diyen yargı var. Yargının her kademesinde görev yapan hakim ve savcılarına şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Bozdağ'ın konuşmasının satır başları şöyle, "ABD'yle Türkiye arasında iade anlaşması var. Türkiye bu anlaşmaya göre 4 farklı dosyayla Fethullah Gülen'in iadesini talep etti. Anlaşmanın 9. maddesine göre ABD'nin yapması gereken suçluyu tutuklamasıdır. ABD yetkili makamları 9. maddeye göre karar verilene kadar onu yakalamak ve tutuklamak zorundadır. Tedbir için onu tutuklayacak ve sonra dosyaları inceleyecek ardından ABD'nin iç hukukuna göre iade kararını değerlendirecek ondan sonra ona göre davranacak. Biz yargılama yapmıyoruz biz yargılama yapabilmek için iade talebinde bulunuyoruz. Delillerimizi ortaya koyuyoruz, diyoruz ki yargılama yapılması için iade edin. 

"ABD KARŞITLIĞI ARTAR"
Dün ODA TV'de haber yapıldı denildi ki Türkler iade istedi ama dosyaları Türkçe olarak gönderdi biz hem Türkçe hem İngilizce gönderdik. Algı operasyonu yapılıyor. Eğer ABD terörist Gülen'i Türkiye'ye iade etmezse bu şu anda Türkiye'de tavan yapmış olan ABD karşıtlığını arttırmaktan başka bir sonuç getirmez. ABD bu konuda ya Türkiye'yi tercih edecek Gülen'i iade edecek ya da 76 milyonluk Türkiye Cumhuriyetini terörist Fethullah Gülen'e tercih edecektir. 

"CIA GÜLEN'İN DARBEYİ İDARE ETTİĞİNİ BİLİYOR"
CIA'in elinde Fetullah Gülen'in bu darbe teşebbüsünü sevk, idare ettiğine dair delil miktarının, Türkiye'nin elindeki delilden daha fazla olduğundan eminim. Çünkü Fetullah Gülen'in kalbinin saniyede kaç defa attığını, kaç defa nefes verdiğini, oraya girenin çıkanın kim olduğunu, gecenin karanlığında o malikanenin etrafında uçan siyah sineklerin cinsiyetini dahi bilen CIA'in, Fetullah Gülen'in bu işi sevk ve idare ettiğini bilmediğini bize söylemek bütün dünyanın ve Türk milletinin aklıyla alay etmektir. 
Bundan sonra vereceğimiz karar da ona göre olacaktır. Ben ABD yönetiminin Türkiye'yi tercih edeceğine, güçlü bir Türkiye'nin bir teröristten daha fazla ABD Türkiye ilişkilerine yararlı olacağını farkına varacağına olan inancımı devam ettiriyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...