Antalya'da FETÖ soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
Antalya'da FETÖ soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında adliyeye sevk edilen 13 kişiden 4’ü tutuklandı.

FETÖ/PDY üyelerine yönelik olarak 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Kumluca ilçesinde haklarında gözaltı kararı çıkartılan 25 kişiden 13'ü gözaltına alınmış, 12 kişi ise adreslerinde bulunamamıştı. Firari 12 kişinin aranması çalışmaları devam ederken işlemleri tamamlanan 13 kişiden 9’u emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Mehmet Emin. E., İsmail K., İlhami M. ve Ramazan Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, zanlılardan Süleyman Demirel T., Ahmet T., Ferit G., Tanju Y. ve Özcan U. adli kontrol şartıyla, 4’ü ise savcılıkta ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.Şüphelilerden 3’ünün örgüte bağlı Kamer A.Ş. eğitim kurumları bünyesinde görev yapan öğretmen ve yöneticiler olduğu, diğer kişilerin ise örgüte finansal destek sağladıkları ileri sürülen iş adamları oldukları öğrenildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...