Firari darbecilerin sığınma mülakatı başladı

Düzenleyen:
Firari darbecilerin sığınma mülakatı başladı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan askerler için sığınma mülakatı başladı.

FETÖ'nün darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan 8 askerin siyasi sığınma başvurularına ilişkin mülakatları başladı.

SÜREÇ UZAYABİLİR

Başkent Atina'daki Merkezi İltica Ofisine getirilen bir askerin mülakatı, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Sabah erken saatlerde iltica ofisine getirilen askerin mülakatı 5 saatten fazla sürdü.Daha önce ikili gruplar halinde planlanan mülakatların avukatların daha rahat çalışabilmesi için tek tek gerçekleşeceği ve böylelikle sürecin 30 Ağustos'a kadar uzayabileceği bildirildi.

YÜZÜNE KUMAŞ ÖRTTÜ

Bir darbeci komutan mülakatın ardından, iltica ofisinin bulunduğu kompleksin arka kapısından gizlice çıkartıldı. Darbeci asker, yüzünün görülmesini engellemek amacıyla başına beyaz bir kumaş örttüğü görüldü.

TÜRK BASININI UZAKLAŞTIRMA TALEBİ

Mülakatın ardından basına açıklamalarda bulunan Avukat Stavroula Tomara, Türk basınına açıklama yapmayacağını belirterek, Türk basınının uzaklaşmasını talep etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...