Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün 'İsrail imamı'nın oğlu tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ'nün 'İsrail imamı'nın oğlu tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aydın'da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında "İsrail imamı" olarak bilinen Harun Tokak'ın oğlu Süleyman Ümare Tokak tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen müezzin Süleyman Ümare Tokak'ın Germencik ilçesi Park Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından evde yapılan armada çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alınan Tokak, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve finansal destek sağlamak" suçundan tutuklandı.
Tokak'ın evinin önünde park halinde duran arabasının plakası dikkat çekti

Zanlının evinin önünde park halinde duran arabasının plakasının ise FETÖ liderinin adı ve soyadının baş harflerinden oluşan 34 FG 3825 olduğu gözlendi.

Tokak'ın, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik yaklaşık bir yıldır süren soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün şüpheli 2 numaralı ismi "İsrail imamı" diye bilinen Harun Tokak'ın oğlu olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan aralarında Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay'ın da bulunduğu 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tay ile birlikte F.B, E.A. ve S.S, Manisa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...