Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genelkurmay Başkanı Akar'dan şehit ailesine ziyaret

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Genelkurmay Başkanı Akar'dan şehit ailesine ziyaret

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları, Hizan'da şehit olan Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Sincan Plevne Mahallesinde oturan şehit Bozkurt'un babası Hacı Musa Bozkurt'un evinin arka bahçesinde kurulan taziye çadırında, şehidin yakınları ile bir araya geldi.

Şehidin babası ile sohbet eden ve yakınlarına başsağlığı dileyen Orgeneral Akar, "Ülkemizin güvenliği için yapılması gereken neyse bugüne kadar silahlı kuvvetlerimiz yaptı. Bundan sonra da aynı azimle, aynı kararlılıkla yapmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

"Üstesinden geleceğiz"

"15 Temmuz'da asker elbisesi giymiş bazı hainler tarafından ülkemize, milletimize, devletimize, bayrağımıza, sancağımıza kast edildi" ifadesini kullanan Orgeneral Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin şanlı tarihine maalesef kara bir leke sürdüler. Bunu hep birlikte milletçe çalışmak ve her türlü gayreti göstermek sureti ile silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri olarak üstesinden geleceğiz. Peygamber ocağı bilinci ile silahlı kuvvetler, kendisine yüklediği sorumluluklarının farkındadır. 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi' diye, gece gündüz mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah bizleri utandırmasın."

Okunan duaların ardından şehidin evinden ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgenerel Akar, sokakta kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...