İzmir'de terör operasyonu!

İzmir'de terör operasyonu!

DÜNYA Haberleri

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Bornova, Karabağlar ve Buca ilçelerinde çok sayıda adres ile örgütle bağlantılı olduğu değerlendirilen 2 derneğe operasyon düzenledi.
Operasyonda, daha önceden firari olarak aranan zanlıların da bulunduğu 8 kişi ile örgütün talimatlarıyla hareket ettikleri belirlenen 2 derneğin 5 yöneticisi gözaltına alındı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorguları tamamlanan 13 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "güvenlik güçlerine mukavemet" suçlarından tutuklandı.
- FETÖ ile birlikte hareket ediyorlardı
Yapılan çalışmalar ve elde edilen belgeler doğrultusunda terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan zanlıların FETÖ ile iş birliği içinde oldukları, örgütün güdümünde faaliyet gösterdiği tespit edilen legal görünümlü dernek ve vakıflar aracılığıyla devlet ile vatandaşı karşı karşıya getirmeye çalıştıkları belirlendi. Bu derneklere üye kişilerin terör örgütü PKK'nın talimatları doğrultusunda gündem oluşturduğu ve örgütün belirlediği sözde özel günlerde eylemler gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. Dernek ve vakıflardaki aramalarda terör örgütü PKK'nın çok sayıda yayın organı ile ele başı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin ele geçirildiği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...