Irak ordusu 'DAEŞ'in kalesi'nde kontrolü ele geçirdi

Irak ordusu 'DAEŞ'in kalesi'nde kontrolü ele geçirdi

DÜNYA Haberleri

Irak'ta hükümete bağlı ordu birliklerinin Ceziret'ul Halidiyye'de düzenlediği askeri operasyonla terör örgütü "DAEŞ'in kalesi" olarak bilinen bölgede denetimi sağladığı bildirildi.

Enbar Operasyonlar Komutanı Tümgeneral İsmail el-Mihlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin polis ve Haşdi Şabi güçlerinin desteğiyle Ramadi kentinin doğusundaki Ceziret'ul Halidiyye'de operasyon düzenlediğini ve Albu Kenan bölgesinin DAEŞ'ten tamamen temizlendiğini söyledi.
Mihlavi, Albu Kenan'ın DAEŞ'in bölgedeki "son kalesi" olduğunu belirtti.
- Bağdat'ta bombalı saldırılar
Albay Hamid el-Mu'min ise yaptığı açıklamada, başkent Bağdat'ın Ebu Garib bölgesindeki bombalı saldırıda 3 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını ifade etti.
Mu'min, En-Nehrevan kazasındaki bir futbol sahasının yakınında yaşanan patlamada ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin yaralandığını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...