Türkiye Avrupa’ya hızlı tren ile bağlanıyor

Düzenleyen:
Türkiye Avrupa’ya  hızlı tren ile  bağlanıyor

GÜNDEM Haberleri

İstanbul’la Edirne arasını 1 saate indirecek olan ‘Halkalı Kapıkule Demiryolu’ hattı hızlı tren olarak yeniden hayata geçiyor.

3 yıl içerisinde tamamlanması beklenen projenin 2 milyar 750 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Yaklaşık 229 km uzunlukta olacak hattın başlangıç noktası olan Halkalı İstasyonu’nun Marmaray ile entegre olması planlanıyor. Projeye göre Kırklareli’de bulunan Büyükkarıştıran İstasyonu’ndan Tekirdağ Limanı’na, Tekirdağ Limanı’ndan ise feribot taşımacılığı ile Derince ve Bandırma Limanlarına aktarılabilecek. Ayrıca Çerkezköy İstasyonu’nda sadece yolcular değil, Çerkezköy Bölgesi’nde yer alan sanayi tesislerinin yükleri de taşınacak.
11 adet istasyonun bulunacağı hatta, hâlihazırda bulunan Halkalı, Çerkezköy, Edirne ve Kapıkule İstasyonları kullanılmaya devam edecek. Halkalı, Ispartakule, Çatalca, Çerkezköy, Büyükkarıştıran, Lüleburgaz, Babaeski, Havsa, Edirne, Kapıkule İstasyonlarının yer aldığı rotada, saatte 200 km hıza ulaşacak tren, elektrikli ve çift hatlı olacak. Demir yolu hattının 73 km’lik kısmı İstanbul, 40 km’lik kısmı Tekirdağ, 62 km’lik kısmı Kırklareli ve 54 km’lik kısmı Edirne sınırları içerisinden geçecek.
Hat üzerinde bulunan illerin kalkınmasına hız katacak olan proje ile bir anlamda tarihî “İpek Yolu” da tekrar hayata geçmiş olacak. 
Halkalı - Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi’nin yanı sıra Sivas - Kars Hızlı Tren Projesi, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi, İstanbul-Ankara Hızlı Tren Projeleri de bütünün diğer parçalarını oluşturuyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...