SGK borçlarına 36 aya varan taksit imkanı

Düzenleyen:
SGK borçlarına 36 aya varan taksit imkanı

Ekonomi Haberleri

SGK alacakları yeniden yapılandırıldı. 2016 Haziran ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını kapsayan yapılandırmayla esnaf, icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, ayrıca 36 aya varan taksit imkanına kavuşacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacakları yeniden yapılandırıldı. 2016 Haziran ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını kapsayan yapılandırmayla esnaf, icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, ayrıca 36 aya varan taksit imkanına kavuşacak. Yapılandırma kapsamında, idari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50’si silinecek. Yani 100 lira idari para cezası, 40 lira da bunun gecikme cezası olan bir borçlu, borç aslını 50 lira olarak, 40 lira gecikme cezasını da 50 lira borç aslına uygulanacak enflasyona göre güncellenecek tutarla ödeyecek. SGK borcu olanlar, yapılandırma taksitlerinden ilk ikisinin süresi içinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma haklarını kaybedecek. Başvururlar 31 Ekim’e kadar, ilk ödeme 2 Ocak 2017’ye kadar yapılabilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...