'Algıyı pozitifte tutmak için seferberlik lazım!'

Düzenleyen:
'Algıyı pozitifte tutmak için seferberlik lazım!'

Ekonomi Haberleri

Tedarik sanayisine yönelik risk olmadığını belirten TAYSAD Başkanı Kanca, “Vites büyütüyoruz” dedi ve ekledi: “Türkiye’yi doğru anlatmalı ve yeniden tanıtmalıyız.”

Önder Çelik İSTANBUL - 15 Temmuz darbe girişimi sonrası üretimi durdurmayıp ihracata tam gaz devam eden otomotiv tedarik sanayi, sektörün ileride siparişlerinin etkilenmemesi için lobi faaliyetlerine ağırlık verdi. Bu konuda yoğun bir imaj çalışmasına giren Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) üyeleri, darbe girişiminin hemen ardından müşterilerine Türkiye’de her şeyin yolunda olduğuna ilişkin mektup gönderirken yurt dışı ziyaretlerini de aksatmadı. TAYSAD eski başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda 15 Temmuz sonrası gelişmeleri değerlendiren TAYSAD Başkanı Alper Kanca, darbe teşebbüsünden sonra üyelerine ‘yurt dışı programlarınızı aksatmayın’ mesajı verdiklerini ifade ederek, “15 Temmuz’un hemen ardından 350 üyemize mektup yazarak müşterilerine göndermelerini istedik. Geri dönüşü çok olumlu oldu” dedi. Fuarlara katılıp Türkiye’de herhangi bir sorun olmadığını anlatacaklarını ifade eden Kanca, “Ülkenin yurt dışındaki algısını pozitife çevirmek veya pozitifte tutmak için bir seferberlik yapmak gerekiyor. Herkes Türkiye’yi doğru anlatmalı ve Türkiye’yi yeniden tanıtmalıyız. Memleketimiz için yapacağımız en doğru şey işlerimize devam etmek” diye konuştu. Tedarik sanayisinin ihracatının yılın ilk yedi aylık döneminde yüzde 7 arttığını kaydeden Alper Kanca, ana sanayi ile toplam otomotiv ihracatının yüzde 11 artışla 13.5 milyar dolara yükseldiğini ifade etti. 15 Temmuz sonrası ciddi bir ekonomik durgunluk beklense de gelişmelerin beklenenin tersi yönünde olduğuna dikkat çeken Kanca, şöyle konuştu: “Bayram ve 15 Temmuz bizim ihracatımızı olumsuz etkilemedi. Siparişler, müşteri ilişkileri şu anda iyi görünüyor. 2016 yılı için uygulamaya koyduğumuz hareket planında hiçbir erteleme ya da gerilemeye mahal vermedik. Aksine vites büyütüyoruz.”

İsveç-Amerikan sermayeli Autoliv’in Türkiye Yöneticisi Mustafa Alaca, işlerin yolunda gitmesi için yurt dışındaki imajın kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bayraktar, darbe girişiminden 24 saat geçmeden fabrikaları çalışır hâle getirdiklerini kaydetti.

İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, “15 Temmuz’da başka bir sabaha uyansaydık, sokağa çıkma yasağı birkaç gün sürseydi, ekonomi çökerdi. Bu bir ekonomik çökertmedir” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...