Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehmet Şimşek: Felaketten döndük yüzde 4.5 zora girdi

Düzenleyen:
Mehmet Şimşek: Felaketten döndük yüzde 4.5 zora girdi

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı, “Darbeyi öngörmek imkânsızdı. Onun sonuçlarıyla mücadele ediyoruz. Çok şükür iyi bir noktadayız ama yüzde 4.5 büyüme olmayabilir” dedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Darbe girişimiyle başlayan ilk 3 haftada küresel yatırımcılar Türkiye’den para çıkarıyorlardı. Bu süreçte Borsa İstanbul’dan 616 milyon dolarlık, tahvilden 289 milyon dolarlık net çıkış olmuş. Ama son haftaya baktığımız zaman hisse senedine 186 milyon dolarlık, tahvile 478 milyon dolarlık giriş var. Çünkü ülkenin temelleri sağlam” dedi.
TRT Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, FETÖ ile bağlantılı şirketlere ve iş adamlarına yönelik operasyonla ilgili olarak, “Bu firmalar kendilerini biliyorlar, diğer firmalarımız, diğer girişimcilerimiz rahat olsunlar. Çünkü bu tedbirler onlara yönelik değildir. Bizim derdimiz devlete çöreklenmiş ve en son darbe girişimiyle bu ülkenin geleceğini karanlığa gömmeye çalışan bir terör örgütünün devletten temizlenmesi sürecidir” diye konuştu.

Orta Vadeli Programı geçen yılın şartlarına göre hazırladıklarını, ancak bugün şartların daha farklı olduğunu söyleyen Şimşek, şöyle devam etti: “Darbeyi öngörmek imkânsızdı. Dünyada zaten büyüme de ticaret de öngörülenden daha düşük seyrediyor. Onlar da tahminlerini, aşağı doğru revize ettiler. Türkiye, büyük felaketin eşiğinden döndü ve hâlâ onun sonuçlarıyla mücadele etmek zorundayız. Şimdi böyle bir ortamda büyümenin, öngördüğümüzden daha düşük gelme ihtimali yükselmiş. 3. çeyrekte büyümeye ilişkin aşağı yönlü riskler arttı. Biz ne kadar uğraşsak da piyasada bir miktar oynaklık, belirsizlik yaşandı. Çünkü, bir darbe girişimi oldu, olağanüstü bir durum. Çok şükür iyi bir noktadayız ama deseniz ki, ‘Bu sene yüzde 4.5 büyümeyi tutturabilir miyiz?’ Hayır tutturamayız...”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...