Memur adayları atama bekliyor

Düzenleyen:
Memur adayları atama bekliyor

GÜNDEM Haberleri

KPSS’de kopya çektikleri belirlenenlerin memuriyetten uzaklaştırılacak olması yıllardır atama bekleyenlerde yeni bir heyecana yol açtı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmalar nedeniyle kamu kurumlarında kadroların boşalması, memur olmayı bekleyenlere umut oldu. Son verilere göre; görevden el çektirilen memur sayısı 80 bine yaklaştı; kamu görevinden çıkarılan memur sayısı ise 5 bini aştı. Hizmetlerin aksamaması için pek çok devlet kurumu KPSS ile; bazı kurumlar ise sınavsız memur alımı yapacak. Bu kapsamda ÖSYM tarafından ön lisans düzeyinde 22 Ekim’de, ortaöğretim düzeyinde 23 Ekim’de KPSS gerçekleştirilecek. Her iki imtihanın da son başvuru tarihi olan 24 Ağustos öncesi başvurularını tamamlamak isteyen adaylar, sınav başvuru merkezlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kayseri’deki merkeze pusetteki bebeğiyle gelen Aslı Kolaklıkaya, 16 yıl önce liseyi bitirdiğini belirterek, “İki çocuğum var. Memur olmayı ve atanmayı çok istiyorum. Önümüz açıldı, şansımız çok, inşallah olur” dedi. Eşiyle sınav başvurusunda bulunan Dilek Yapar, “10 yıldır çalışmıyorum. Maddi anlamda çalışmaya ihtiyacımız var.  İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...