Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mafyadan aynı tarihli intikam

Düzenleyen:
Mafyadan aynı tarihli intikam

DÜNYA Haberleri

17 Ağustos 2013’te İstanbul’da öldürülen bir başka Azeri mafya lideri Ali Gamidov’un adamlarının tam 3 yıl sonra aynı gün Rövşen Caniyev’i öldürdüğü ileri sürüldü.

İstanbul Beşiktaş'ta önceki gece cipi otomatik susturuculu silahlarla taranan Azeri mafya lideri Rövşen Caniyev'in geçmişte birçok cinayet olayına adı karışmıştı. İstanbul Emniyeti Azerbaycan'da 'Hayalet' lakabıyla bilinen Caniyev'in öldürülmesin mafya hesaplaşması olarak değerlendiriyor. Caniyev'in Kürt asıllı olan mafya lideri Dede Hasan'ın 16 Ocak 2013'te Rusya'da suikast sonucu öldürülmesinde rol oynadığı, Rus yetkililerin mafyaların savaşında Caniyev'in Türkiye'ye kaçtığını tespit ettiği ve Dede Hasan Grubu'nun, Caniyev'in infazı için 12 tetikçiyi Türkiye'ye gönderdiği ileri sürüldü. Ancak bir başka ihtimal daha var ki elde edilen verilere göre şu an daha ağır basıyor. Şöyle ki Caniyev'in öldürülme nedeninin 2013'te İstanbul'da işlenen bir cinayetin intikamı olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.
 
"SON NEFESİNDE 'RÖVŞEN' DEDİ"
 
Polisler soruşturmayı bu yönde sürdürmeye başladı. İstanbul Bahçeşehir'de 17 Ağustos 2013'te lüks bir sitenin havuzunda Caniyev'in cezaevinde beraber yattığı Azeri işadamı ve suç örgütü lideri Ali Gamidov öldürüldü. Saldırıda Rus uyruklu Asiyat Alaşova ise ağır yaralandı. Alaşova verdiği ifadede Gamidov'un son nefesinde "Rövşen" adını kulağına fısıldadığını polise söyledi. Altı saldırgan kaçarken, Alaşova'nın polise verdiği bu ifade ibreyi Caniyev'e çevirdi.
 
ÖLDÜRENE ÖDÜL VAADİ
 
İddialara göre; Caniyev mafya hesaplaşmasında Gamidov'u öldürttü. Rakipleri tarafından öldürülmesi durumunda başına beş milyon dolar ödül konulan Caniyev de Gamidov'un adamları tarafından o cinayetin intikamı için öldürüldü. İntikam timi cinayet için de Gamidov'un ölüm tarihi olan 17 Ağustos'u bekledi. Caniyev'i 17 Ağustos Çarşamba günü öldüreceklerdi fakat Caniyev otelden gece saat 00.30'da çıkınca cinayet yarım saat farkla 18 Ağustos'ta gerçekleşti.
 
BORÇ HUSUMETİ VARDI
 
Caniyev'in birlikte kumarhane işlettiği ve borçlarını ödeyemeyince yüklü miktarda döviz ile Türkiye'ye kaçan Gamidov'un izini 'Gaffar' adlı Azeri istihbaratçının yardımı ile Türkiye'de bularak öldürttüğü iddia edilmişti. 2013'te Gamidov'un öldürüldüğü saldırıdan sağ kurtulan Alaşova'nın ise ifadesinde "Ali uyuşturucu suçundan Rusya'da cezaevine girdi. Burada daha önceden tanıştığı Caniyev'le birlikte kumar oynattı. İkisi büyük para kazandı. Gamidov 7-8 ay sonra önce tahliye oldu. Sonra peşine adamlar takıldı ve kumar paralarını istemeye başladı. Ali kendisini telefonla arayan Rövşen Caniyev'e, "Tüm kumar parasını kimsesiz çocuklara bağışladım. Bende para yok" dedi. Ölüm tehditleri almaya başladı. Sonra Türkiye'ye geldik. İşyeri açacaktık. Ali son nefesini vermeden önce bana 'Rövşen' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...