ABD de açıkladı! Elebaşı Gülen için özel ekip geliyor

Düzenleyen:
ABD de açıkladı! Elebaşı Gülen için özel ekip geliyor

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir ekibin, 22 Ağustos'ta Türkiye'ye gelerek FETÖ elebaşının darbe girişimindeki rolüne dair somut kanıtlar arayacağı bildirildi.

Obama yönetiminden bir yetkili, Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre, ABD'li heyet, Türk hükümetinin "Gülen'le ilgili iddialarını" dinleyecek.

HÜKÜMET, ABD'DEN GÜLEN'İ TUTUKLAYIN DEMİŞTİ

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından hükümet, Gülen'in iadesi için, ikamet ettiği ABD'ye "acil tutuklama ve iade" talebinde bulunmuştu.

BOZDAĞ, ABD'Lİ UZMANLARIN TÜRKİYE'YE GELECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçen hafta yaptığı açıklamada, Gülen'in Türkiye'ye iade süreciyle ilgili dört ABD'li uzmanın Türkiye'ye geleceğini duyurmuştu.

ABD 4 UZMAN KİŞİYİ GÖNDERİYOR

Bozdağ, "ABD'den Türkiye'ye öncelikle uzman bir heyetin Türkiye'ye gelip sonra da bizden bir heyetin ABD'ye gitmesini önerdik. ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri dün itibarıyla 4 uzman kişiyi Türkiye'ye gönderme kararı aldı.

GÖRÜŞME YAPACAKLAR

22 Ağustos'ta Türkiye'ye gelecekler. Bunlardan 3'ü Adalet Bakanlığı temsilcisi, biri de Dışişleri Bakanlığı temsilcisi. 23-24 Ağustos'ta buradaki muhataplarıyla görüşmeler yapacaklar.

Fethullah Gülen'in iadesi artık sadece Türkiye'nin ya da ABD'nin konusu değil bütün dünyanın yakından takip ettiği ortak bir konudur" demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...