Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeciler koordinasyonu WhatsApp üzerinden sağlamış

Düzenleyen:
Darbeciler koordinasyonu WhatsApp üzerinden sağlamış

GÜNDEM Haberleri

FETÖ mensuplarının 15 Temmuz'da teknolojik engelle karşılaştıkları ortaya çıktı. Görev dağılımı listesine ulaşamayan darbeciler whatsapp grubu kurarak buradan organize olmaya çalıştıkları anlaşıldı.

Planlarını en ince ayrıntısına kadar yapan darbeciler, o gece hangi askerin nerede görev yapacağı bilgilerini içeren görev dağılımı listesini de bu sistem üzerinden ekli dosya olarak gönderdi. Birlikler darbe bildirisini online olarak gördü ancak ekli dosyaya ulaşamadı. Bunun üzerine koordinasyon için WhatsApp grubu oluşturuldu.

WHATSAPP GRUBU KURDULAR

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY üyesi üst düzey komutanların 15 Temmuz gecesi darbeyi en ince detaylarıyla planladıkları ancak harekete geçilmeden önce hangi askerin nerede görev yapacağını gösteren görev dağılım listesini birliklere gönderemediği iddia edildi. Darbecilerin bu nedenle telefon üzerinden WhatsApp grubu kurdukları, buradan koordine olmaya çalıştıkları iddia edildi.

AYLAR ÖNCESİNDEN HAZIRLIK

İddialara göre FETÖ/PDY üyesi darbeci komutanlar, darbe planı için aylar öncesinden hazırlık yaptı. İstanbul Harp Akademileri Komutanlığı'nda görevli kurmay öğretim görevlileri başta olmak üzere üst düzey komutanlar, kimin nerede görev yapacağı, hangi ilde kimin nerede rol alacağı, uzman çavuş rütbesinden generallere kadar belirlendi. Darbe girişiminden hemen önce, darbe bildirgesi ve görevlendirmelerin yer aldığı ek dosya, birliklere gönderildi.

EK KLASÖRLERE ULAŞILAMADI

TSK'nın iç yazışma sistemi olan "Elektronik belge yazılım sistemi" üzerinden gönderilen bildiriye, görevlendirmenin olduğu ek klasörler eklenemedi. İddiaya göre birlikler darbe bildirisini online olarak gördü ancak görev dağılımını gösteren dosya ekte bir türlü yer almadı. Darbecilerin ısrarla gönderdiği ek klasörler birliklere bir türlü ulaşmadı. Bunun üzerine darbeci askerler, darbe girişiminin olduğu dakikalarda, koordine olabilmek için cep telefonu üzerinden online sohbet sistemi olan WhatsApp üzerinden grup kurdu ve buradan mesajlaştı.

"NEDEN GİTMİYOR ANLAMIYORUM"

Görev dağılımının olduğu dosyaların birliklere ulaşmaması WhatsApp grubundaki yazışmalara da yansıdı. Askerlerin aralarında yaptığı bir yazışmada, "Defalarca attım ama bir türlü gitmiyor. Neden gitmediğini anlamıyorum" dediği belirtildi. Darbecilerin, darbe girişimi öncesi bu görevlendirmenin birliklere ulaşmaması nedeniyle organize bir şekilde hareket edemedikleri, bazı alanlarda planlarının sekteye uğradığı öne sürüldü. (Habertürk)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...