Arınç'ın eşinin akrabası Ziya Tay serbest bırakıldı

Düzenleyen:
Arınç'ın eşinin akrabası Ziya Tay serbest bırakıldı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın eşinin amcasının oğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay serbest bırakıldı.

Manisa'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın eşinin amcasının oğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ve Şehzadeler İlçe Tarım Müdürü Ferhat Bozkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Manisa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 21 gün sonra adliyeye sevk edilen, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın eşinin amcasının oğlu Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ve Şehzadeler İlçe Tarım Müdürü Ferhat Bozkaya çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Tay ve Bozkaya ile birlikte adliyeye sevkedilen Manisa Teknik Elemanlar Derneği (MATED) Başkanı Ziye Nur Köse ile komiserler Engin Alaca ve Serdar Sevgican ise tutuklandı.

ARINÇ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Ziya Tay'ın gözaltına alınmasının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İyi bir insan, iyi bir aile reisi, milliyetçi, vatansever ve çok güçlü bir bürokrattır. Bulunduğu göreve paraşütle gelmemiştir. Adalete güveniyorum ve en yakın sürede serbest bırakılacağına inanıyorum." diye yazmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...