ABD'den Esad rejimine sert uyarı: Bir daha olursa...

Düzenleyen:
ABD'den Esad rejimine sert uyarı: Bir daha olursa...

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusunun Haseke'de PYD kontrolündeki bölgeye hava saldırıları gerçekleştirmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme üzerine özel harekat güçlerini mevzilerden çeken ABD, kendi askerlerinin güvenliği için bölgeye jetlerini gönderdi.

Esad rejimine ait savaş uçakları Haseke üzerinde uçarken ABD'nin F-22 jetleriyle karşılaştı.

Esad'ın savaş uçaklarıyla ABD jetleri arasındaki mesafe 1.6 kilometreye kadar düştü. F-22 pilotları, Suriye uçaklarıyla temas kurmak istedi ancak yanıt alamadı. ABD'li yetkililerin açıklamalarına göre, Esad rejiminin uçakları daha sonra ise bölgeyi terk etti.

Bir yetkilinin CNN'e verdiği bilgiye göre, Esad güçlerinin bombardımanının ardından ABD, özel harekat güçlerini mevzilerden çekti. Yetkili, çekilen asker sayısını açıklamadı. Bombardımanda yaralanan ABD askeri olmadığı belirtildi.

"BİR DAHA OLURSA..."

CNN'e konuşan bir başka yetkili ise, "Suriyeliler bunu bir daha yaparsa, uçaklarını kaybetme riski büyük" dedi.

CNN, bölgedeki Amerikan özel güçlerinin, ana bileşeni YPG olan Suriye Demokratik Güçleri'ne aylardır eğitim ve danışmanlık desteği verdiğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...