Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün boşanma oyununa darbe

Düzenleyen:
FETÖ'nün boşanma oyununa darbe

GÜNDEM Haberleri

Boşanma yoluyla mal kaçırmaya çalışan FETÖ üyelerine devlet "dur" dedi. Muvazaalı boşanmalar mercek altına alınırken kaçırılan mallara da el konulacak.

FETÖ'cülerin mal kaçırabilmek için akla hayale gelmeyen yöntemler uyguladığı ortaya çıktı. Bu yöntemlerden biri de boşanma oldu. Aralarında çok sayıda iş adamı, hakim, akademisyen, asker, emniyet görevlisinin de bulunduğu FETÖ üyelerinin 17-25 Aralık sonrası muvazaalı boşanarak mal kaçırmaya çalıştıkları belirlendi.

EŞLERE DEVREDİLEN MALLARA DA EL KONULACAK

Devlet bu oyuna terör örgütünün parasının kaçırıldığı gerekçesiyle "dur" dedi. FETÖ üyelerinin muvazaalı boşanmaları mercek altına alınırken, OHAL kapsamında eşler adına devredilen mallara da el konulacak.

400 ASKER FETVA SONRASI BOŞANMIŞ

Darbe girişiminin ardından verilen ifadeler, ele geçirilen belgeler ve personel notlarında birbirinden ilginç ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor. Darbe girişiminin başarısız olma ihtimaline karşın, yaklaşık 400 askerin eşlerinin deşifre olmaması için boşandıkları belirlendi. Boşanmalar için örgütün fetva verdiği ortaya çıktı. Savcılıklarca yürütülen soruşturmalarda boşanma oyununun 17-25 Aralık sonrasında sıkça başvurulan bir yöntem olduğu görüldü. Boşanmaların olası mal varlıklarına el koymaya karşı bir tedbir olduğu da saptandı. 17-25 Aralık sonrası süreçte gerçekleşen boşanma davalarının dosyaları raftan indirilirken, terör örgütünün mallarını kaçırmak için yapılan mal devirleri de deşifre ediliyor.

BOŞANMA BAŞVURULARI DONDURULDU

Edinilen bilgiye göre özellikle 15 Temmuz sonrası bu kapsamda yapılan boşanma başvuruları donduruldu.

BEŞ YILLIK DEVİRLERE BAKILIYOR

Örgütün para transferi en ince ayrıntısına kadar takip edilirken, son beş yıldaki mal varlıkları ve banka hesaplarının envanteri çıkarılıyor. Bu süreçte boşanma yöntemiyle eşlere devredilen varlıklara da el konulacak. Bu kapsamda boşanma yoluyla devredilen varlıklar içinde binalar, araçlar ve banka hesapları bulunuyor. Boşanmalarına karşın aynı evde yaşadıkları belirlenen eşler hakkında da örgüt üyelerine yardım ve yataklıktan işlem yapılacak.

MAL KAÇIRMA OYUNU BİTİYOR

FETÖ'nün hem yurtiçi hem de yurtdışına mal kaçırma oyununa ağır darbe vuruldu. Avukatların ardından yeminli mali müşavirlere yapılan mal devirleri, gayrimenkulleri emlakçılara yarı fiyatına satarak örgüte hizmet eden gizli kasalar da gün yüzüne çıkıyor. Ortaklık yapısı değişen şirketlerdeki para hareketleri, eşe dosta devredilen hisseler, kontratlar, vekalet alınan isimler de belirlendi.(Sabah)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...