Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Domates tarlasından bin 500 yıllık gömülü küp çıktı!

Düzenleyen:
Domates tarlasından bin 500 yıllık gömülü küp çıktı!

YAŞAM Haberleri

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir çiftçi domates hasadından sonra tarlasını sürerken bir göçük fark etti, tarlaya gömülmüş bin 500 yıllık küp çıktı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir tarladan bin 500 yıllık küp çıktı.

GÖÇÜK SANDI, KÜP OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Eski Karaağaç Mahallesi'nde traktörle tarlasını süren ve ismi açıklanmayan bir çiftçi, göçük olduğunu fark etti. Çiftçi, ilk başta bunun bir kuyu olabileceğini düşündü. Traktöründen inerek çukurun yanına giden çiftçi, biraz araştırdıktan sonra, yerin altına gömülü ve ağzı yassı taşla kapalı büyük bir küp olduğunu gördü.

DOKUNMADAN YETKİLİLERE HABER VERDİ

Çiftçi, küpe hiç dokunmadan yetkililere haber verdi. Tarlaya gelen jandarma, tarihi eser olması sebebiyle küpün uzmanlar tarafından çıkarılmasına karar verdi. Küpün kapağı açıldığında içinin boş olduğu görüldü. Domates hasadının ardından sürüldüğü belirtilen tarlanın bazı kısımlarında da büyük çukurlar oluştuğu, objektiflere yansıdı.

1500 YILLIK OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Jandarma nezaretinde çıkarılan küp incelenmek üzere müzeye götürüldü. Dev küpün Roma dönemine ait ve bin 500 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 150 santim yüksekliğindeki küpün ağız genişlik çapı ise 55 santimetre.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...