Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Venezuela lideri, darbeye kalkışacaklara Türkiye'yi örnek gösterdi

Düzenleyen:
Venezuela lideri, darbeye kalkışacaklara Türkiye'yi örnek gösterdi

DÜNYA Haberleri

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesindeki sağcı grupların darbe girişiminde bulunması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok daha sert önlemler alacağı konusunda uyardı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye'deki hain darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmelerle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Reuters'ın haberine göre, konuşması televizyondan da yayınlanan Maduro, perşembe gecesi yaptığı açıklamada, Venezuela'da muhalefetin darbeye kalkışması halinde hükümetin vereceği tepkinin Türkiye'dekine göre çok daha sert olacağını söyledi.

"TÜRKİYE'DE NELER OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ MÜ?"

"Türkiye'de neler olduğunu gördünüz mü?" diye soran Maduro, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de neler olduğunu gördünüz. Eğer sağcı güçler ülkemde darbeye kalkışırsa, o zaman (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın yaptıkları, Bolivya Devrimi'nin yapacaklarının yanında bir bebeğin önlemleri gibi kalır." dedi.

2002'DE BAŞARISIZ OLMUŞTU

Venezuela'da 2002 yılında dönemin Devlet Başkanı Hugo Chavez'in iktidardan indirilmesini amaçlayan muhalefet destekli darbe girişimi başarısız olmuştu.

MUHALEFET DEV BİR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRECEK

Maduro'nun ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirdiği Venezuela'da muhalefet 1 Eylül'de başkent Caracas'ta dev bir yürüyüş gerçekleştirmeyi planlıyor. Muhalefet, Maduro'nun 2019'da sona erecek altı yıllık görev süresinin kısaltılması için referanduma gidilmesini talep ediyor. Hürriyet

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...