Trabzonspor Kasımpaşa'yı yendi, yeni transferin sürati dikkat çekti

Düzenleyen:
Trabzonspor Kasımpaşa'yı yendi, yeni transferin sürati dikkat çekti

SPOR Haberleri

Avni Aker’deki seyircisiz maçta Titi’nin kısa düşen pasında Ogenyi Onazi araya girdi cezayı kesti... Uzatmada da son sözü yine o söyledi

Burhan Can TERZİ

Trabzonspor, yeni sezona galibiyetle merhaba dedi. Avni Aker'in çimlerine taraftarından yoksun olarak çıkan bordo-mavililer, geçen seneye oranla bir hayli güç kaybeden Kasımpaşa'yı 2-0'la geçti. Ersun Yanal yönetiminde flaş transferler yapan Karadeniz ekibi; Durica'lı, Onazi'li, Castillo'lu 11 ile mücadeleye tutuk başlasa da dakikalar ilerledikçe ritmini buldu. 4-5-1 formasyonuyla sahada olan bordo-mavililerde, Onazi ile Mehmet Ekici'nin sürekli dikine oynaması, Muhammet Demir'in de orta sahayla etkileşimi, hücum aksiyonlarını zenginleştirdi. Kasımpaşalı futbolcuların rahat top çevirmesine de izin vermeyen Ersun Yanal'ın öğrencileri, rakibini sürekli hataya zorladı. Trabzon'un bu baskıları, 21'de meyvesini verdi. Didi, orta alana yakın bir bölümde geriye dönmek isterken adeta Onazi'nin koşu yoluna top atmış oldu! Kaleciyle karşı karşıya kalan Nijeryalı, onu da geçip boş kaleye meşin yuvarlağı gönderdi: 1-0. 

Boş kaleye atamadı

İlk yarı bordo-mavililerin kontrolünde sona erdi. İkinci bölümün başında Kasımpaşa "hayat belirtileri" gösterdi. 50'de Tunay'ın sağdan ortasıyla arka direkte boş kaleyle baş başa kalan Castro yüzde yüzlük pozisyondan yararlanamadı. Bu şokun ardından Trabzonspor kendine gelip oyundaki hakimiyetini tekrar sağladı. Maçın son bölümlerinde karşılıklı ataklar yaşanırken son sözü yine Onazi söyledi. Yayın üzerinden müthiş vuran 23 yaşındaki isim skoru belirledi: 2-0. 

"Henüz hazır değiliz"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, mağlubiyetin üzücü olduğunu söyledi. Çalımbay, “Bu sene istediğimiz şekilde hazırlanamadık. Ne transferleri istediğimiz şekilde yapabildik, ne kamptaki son dakikada transfer yaptığımız arkadaşlardan faydalanamadık. Lige başlamamız düzensiz oldu. İlk maçımızın Trabzon'da olması da bizim için ayrı bir dezavantaj oldu” şeklinde konuştu.

"İdmanda kötüydük"

Süper Lig'in ilk haftasını galibiyetle kapatan Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal, maç sonunda ''Yeni oluşan bir takımız. Zamana ihtiyacımız var. Galibiyet bu zaman tünelinde iyi bir başlık ama bunun devamını getirmeliyiz"  dedi. Antrenmanda bile bu kadar kötü hücum oynamadıklarını belirten tecrübeli teknik adam, ''Keşke futbolu tartıya koysak da hesap yapsak. Hazırlık maçlarında kaygı yok ama böyle lig maçlarında kaygı yüksektir. Oyuncuların kulübü tanıması, diğer oyuncuları tanıması, sahayı tanıması gibi  bir çok etken var" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...