Beşiktaş sezonu 'gol şov' yaparak açtı

Düzenleyen:
Beşiktaş sezonu 'gol şov' yaparak açtı

SPOR Haberleri

Startı müthiş bir golle Oğuzhan verdi, Olcay Şahan rahat ettirdi, Cenk Tosun iki golüyle farkı getirdi... Vodafone Arena'da şölen kaldığı yerden devam etti...

Uğur AKTAN

Son şampiyon Beşiktaş, ilk 11'de yeni transferlerinden sadece Adriano'nun oynadığı maçta Alanyaspor'u Oğuzhan, Olcay ve Cenk'in (2) golleriyle 4-1 mağlup etti. Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan siyah-beyazlı takımda 6. dakikada sahneye çıkan Oğuzhan Özyakup, bu sezon da geçen yıl şampiyonlukla taçlanan performansını sürdüreceğinin sinyallerini verdi... Transferin gözdesi, taçtan gelen topu seri çalımlarla kaleye taşıyarak takımını öne geçirdi: 1-0. 42'de Alanyaspor'un savunmadan topla çıkarken yaptığı pas hatasını iyi değerlendiren Cenk Tosun'un pasıyla topla buluşan Olcay düzgün bir vuruşla takımının soyunma odasına 2-0 önde girmesini sağladı.

Gecenin yıldızı Cenk

İkinci yarıya da baskılı başlayan Beşiktaş 57. dakikada kullanılan köşe vuruşu organizasyonu Alanyasporlu Deniz tarafından elle kesilince penaltı kazandı. Cenk Tosun, kaleciyi ve topu ayrı köşelere göndererek farkı üçe çıkardı: 3-0. 79'da Tolgay'ın derinlemesine attığı pasla yeniden sahneye çıkan Cenk, yaptığı usta işi son vuruşla forvet arayan yönetime, "Ben de buradayım" mesajı gönderdi: 4-0. Son sözü 90+3'te penaltıdan Emre Akbaba söyledi ve 90 dakika 4-1'lik Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi. 

Cenk'ten süper başlangıç

Kara Kartal’da geçen sezonun yedek forveti Cenk Tosun bu sezon şu an için 1. forvet durumkundaydı… Ve o Süper Kupa’da penaltı kaçırdı ama dün affetmedi… Cenk, biri penaltıdan olmak üzere 2 gol atarken 1 de asisti vardı… Ligin ilk maçında istatistiklerini zenginleştiren Tosun geçen sezon ligi 8 gol ve 4 asistle tamamlamıştı. Şimdiden “süper” bir başlangıç yaptı… Cenk ayrıca performansıyla da forvet arayışında olan yönetime mesaj yolladı…

Adriano sakata geldi

Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Adriano, Alanya maçında sahne aldı… Barcelona’dan alınan Brezilyalı bol bek ilk yarıda şanssızlık yaşadı… Hücuma çıkan ve ofsayt olan pozisyonda topu ağlara gönderen Adriano arka adalesini tuttu… Adalesinde çekme olduğu öğrenilen tecrübeli isim maça devam edemedi ve 29. Dakikada kenara geldi yerine Necip Uysal girdi.

Şenol Güneş takımını alkışladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, skordan da futboldan da memnun… Transferdeki eksikler nedeniyle sezona problemli başlamanın üzüntüsü içerisinde olan Güneş, Alanya galibiyetiyle moral buldu… Güneş, sergilenen futbolu beğendiğini ifade ederken “Sezonun ilk maçları her zaman zor olmuştur. İyi oynayıp farklı galip gelmek bizi sevindirdi. Taraftarımıza da güzel bir maç izlettirdiğimizi düşünüyorum. Ancak bu sonuç bizi rehavete ve havaya sokmamalı” dedi.

Yarı parası Kartal’dan

Beşiktaş Kulübü, 2019’a kadar mukavelesi olan Mustafa Pektemek’i bir sezonluğuna Başakşehir’e kiraladı. Sözleşmesinde yıllık ücreti 1.6 milyon avro yazan golcü oyuncu 800 bin avrosunu Başakşehir’den 600 bin avrosunu da Kartal’dan alacak. 200 bin avroyu ise FEDA edecek.

Yeni Sosa arayışı

Kartal’da teknik direktör Şenol Güneş, Milan’a giden Jose Sosa’nın yerine arayışına devam ediyor… Daha önce Sosa’nın yerinde Oğuzhan’ı deneyen Güneş dün Alanya karşısında Tolgay Arslan’a şans verdi… Oğuzhan Özyakup ise eski bölgesine Atiba’nın yanına döndü.

Evim evim güzel evim

Beşiktaş, bir hasretine daha son verdi… 8 sezon sonra lig başlangıcını Dolmabahçe'de yaptı. Son maçını 2007-08 sezonunda Manisa’ya karşı oynayan Kartal, üst üste 5 sezon deplasmanda açılışı yapmış sonra stadının yapımı nedeniyle Olimpiyat Stadı'nda startı vermişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...