125 kilo güreşçimiz Taha Akgül, Rio 2016'da şampiyon oldu

Düzenleyen:
125 kilo güreşçimiz Taha Akgül, Rio 2016'da şampiyon oldu

SPOR Haberleri

Ülkemizin acı üstüne acı yaşadığı şu günlerde Taha'nın kazandığı altın madalya canımıza can kattı. Helal olsun sana...

Rio Olimpiyat Oyunları'nda dün büyük bir sevinç yaşadık. 125 kiloda ülkemizi temsil eden Taha Akgül büyük acılar yaşadığımız son dönemlerde canımıza can katacak bir destansı başarıya imza attı. Taha fırtına gibi estiği Rio Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olarak ilk altın madalyamızı kazandırdı, ilk İstiklal Marşımızı dinletti. Birinci turu maç yapmadan geçen Taha Akgül, ikinci turda Moğol Chuluunbat Jargalsaikhan'ı 10-0 sayı üstünlüğüyle mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Taha çeyrek finalde Belaruslu İbrahim Saidau'yu da müthiş bir maç sonrası 11-0'la geçerek yarı finale yükseldi. Bu turda Ermeni rakibini eze eze 8-1 yenen sporcumuz finale çıktı. 

Finalde İranlıyı devirdi  

Finalde Taha'nın rakibi daha önce de mağlup ettiği İranlı güreşçi Komeil Nemat Ghasemi'ydi. Rakibi önünde baştan sona atak güreşen Taha ardı ardına verdirdiği ihtarlarla 2-0 öne geçti. Bir pozisyonda tek daldığı rakibini minder dışına iten Taha skoru 3-0'a getirdi. Son bölümde İranlı rakibi tek puan alsa da kalan süreyi iyi değerlendiren Akgül olimpiyat şampiyonluğuna ulaşarak ülkemizi sevince boğdu. 
Zafer sonrası büyük sevinç yaşayan sporcumuzu ilk tebrik eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç oldu. Daha sonra Türk bayrağıyla minderde tur atan Taha tribünlere çıkarak babasının elini öptü.  

"Şehitlerimiz için"

Taha Akgül zafer sonrası çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Ülkemizin bu morale çok ihtiyacı vardı. Van, Elazığ, G.Antep'de terör olayları oldu. Çok acılar yaşadık. Burada hiç altın madalya da gelmemişti. Bütün bunlardan dolayı sorumluluğum ağırdı. İkinci olsam çok üzülecektim. Allahıma hamdolsun. Milletimin duasıyla şampiyon oldum" derken, "Bu madalyayı şehitlerimize hediye ediyorum. Bayrağımız göndere hiç çıkmamıştı. Çok mutluyum, bunu da gördük. Biz büyük bir ülkeyiz. İlerideki olimpiyatlarda inşallah daha büyük başarılar elde edeceğiz" sözlerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı aradı

Gelen büyük başarı sonrası Akgül tebrik yağmuruna tutuldu. Önce teknik heyet, tribünde bulunan taraftarların bağrına bastığı sporcumuzu madalya töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanıyla görüşürken hayli heyecanlanan Taha'nın çok mutlu olduğu gözlendi. 

Annesine sözü vardı

Taha madalya töreninde İstiklal Marşı'nı söylerken duygulandı. Daha sonra tribünlere yönelen Akgül doğruca annesine gitti ve sarıldı. Taha güreşler öncesi, "Anneme veremediğim tek madalya olimpiyat altını. Onu da vereceğim" demişti.

Bayrağı bakandan aldı

Bir türlü gelmek bilmeyen altın madalya Rio kafilemizdeki herkeste büyük üzüntüye sebep olmuştu. Dün nihayet gelen bu başarıda Taha'yı ilk tebrik eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç oldu. Akgül, Bakan Kılıç'ın verdiği Türk bayrağını salonda gezdirirken tribünlerde hem büyük bir sevinç hem de duygulu anlar vardı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...