Halep’te 100 bin Ümran daha var

Düzenleyen:
Halep’te 100 bin Ümran daha var

DÜNYA Haberleri

UNICEF, "Savaşın acısını Ümran gibi çocuklar çekiyor” derken İHH, Suriye halkını sevindirmek için harekete geçti

Halep'te bina yıkıntılarının altından kurtarılan 5 yaşındaki Ümran Daknes, Aylan bebeğin ardından, Suriye'deki savaşın sembolü hâline geldi. Ümran'ın fotoğrafının bütün dünyanın dikkatini çektiğini ve insanların çocukla empati kurduğunu söyleyen BM Çocuk Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Anthony Lake, "Halep'te Ümran gibi 100 binden fazla çocuk, hiçbir çocuğun maruz kalmaması gereken acıları çekiyor. Onlarla da empati kurmalıyız. Ancak empati ve bu acılara neden olanlara kızgınlık yeterli değil. Bu duyguları eyleme çevirmeliyiz" ifadelerini kullandı. Ümran Daknes, Suriye'de rejim ya da Rus uçakları tarafından Halep'te sivil yerleşim yerine düzenlenen saldırıda yaralanmıştı. Yıkılan binanın enkazından kurtarılan küçük çocuk sivil savunma ekipleri tarafından sahra hastanesine götürülmek üzere bindirildiği ambulansta donuk bakışlarla yüzündeki kanın nedenini anlamaya çalışırken görülen videosuyla dünyanın gündemine oturmuştu.

HER GÜN 150 BİN EKMEK GEREK

Bu arada İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Halep'in Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, "Halep'e günde 100 ile 150 bin arasında ekmek ulaştırmamız lazım. Bunun için bir kampanya başlattık. İlk etapta 300 tırlık un götüreceğiz. 400 bin kişinin hepsine gıda paketi ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi. Kurban Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatan Yıldırım, Suriye halkı ve Türkiye'deki mültecileri sevindirmek için kurban bağışlarının artırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...