Şimdi moda 'yok makyaj'

Düzenleyen:
Şimdi moda 'yok makyaj'

YAŞAM Haberleri

Her gün yeni bir güzellik ve makyaj trendinin ortaya çıktığı günümüzde şimdi moda ‘Yok makyaj’...

Yabancı bir şarkıcı tarafından başlatılan ‘Sıfır Makyaj’ trendi hızla yayılıp “Böyle de çok güzelim” diyerek sosyal medyada fotoğraf paylaşanların sayısı artarken, bazıları da “Makyajsız balkona dahi çıkmam” kararlılığında. Her iki eğilimi benimseyen birçok okurumuz var mutlaka. İşte bu sebeple biz de kendi mecrasında ‘rekabet’ bile oluşturan bu iki görüşe yapılan yorumları alalım istedik.
Görüşüne başvurduğumuz estetisyen Elif Çağlar, “Doğallık güzel ama göze çekilen bir kalemin, bir ruj ya da allığın daha pozitif hissettirdiği de bir gerçek. Trende uyacağız derken, kendimizi yadsımayalım” diyor ve ekliyor: Makyaj zaten kişinin yüzünde beğenmediği yerleri birkaç küçük dokunuşla gizlemesi anlamına gelir. Yoksa rengârenk boyamak değil. Makyaj çoğu zaman da karşı tarafa duyulan saygı, verilmek istenen mesaj olabilir. Birinin yaptığını aynen uygulamak makyaj değil, taklittir.
Bir başka estetisyen Gülin Demirbüken de “Sıfır Makyaj” diyenlerin de makyajsız sokağa çıkmayanların da görüşlerine saygı duyduğunu belirtirken, “Mümkün olduğunca fondöten kullanmamak, cildi nemlendirmek, makyaj sonrası uygun ürünle temizlemek çok önemli. Asla makyajla uyumayın. Makyaj için öneri alın ve aşırıya kaçmayın” diyerek bu görüştekilere tavsiyelerini sıralıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...