Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arılar, onların korkulu rüyası oldu!

Düzenleyen:
Arılar, onların korkulu rüyası oldu!

YAŞAM Haberleri

Aydın'ın Söke İlçesi Doğanbey Mahallesi'ne yaz aylarında yerleştirilen çok sayıda kovandan dağılan binlerce arı, yörede oturanların korkulu rüyası haline geldi.

Evlerinden çıkmaya korkanlar, arıların hayvanları rahatsız ettiğini ve üretime zarar verdiğini söyledi. Söke'nin Doğanbey Mahallesi'ndeki bal üreticileri tarafından yaz aylarında bırakılan kovanlardan dağılan arılar, çevrede oturanların tepkisini çekti. Bağ evlerinde kalan ya da hayvan çiftliği bulunan mahalle sakinleri, binlerce arı nedeniyle evlerinden  çıkamadıklarını söyledi. Acısu Mevkii'nde yazlık evi ve tavuk çiftliği bulunan Selim Akıllı, şöyle yakındı: "Burada küçük bir tavuk çiftliğim var. Bölgedeki arılar kümesin önüne kadar geliyor. Arazimize giremez duruma geldik. Tarımsal faaliyeti de sürdüremiyoruz. Geçen günlerde arı sokması nedeniyle bir tavuğumuz öldü. Bir köpeğimiz de ağzı köpürerek öldü. Arılar buraya geleli bir ay oldu, bir aydan beri mücadele veriyoruz. Her yere dilekçe verdik, hiçbir çözüm bulunmadı."
Sorunu Milli Park Müdürlüğü'ne ilettiklerini, ancak gerekli cezaları kesmelerine rağmen halen arıların azalmadığını anlatan Akıllı, "Benim bahçemde 'Erkenci' dediğimiz zeytinler var. Bu zeytinleri önümüzdeki günlerde toplamamız gerekecek. Ama arılar yüzünden işçiler gelmeye korkuyor. Yetkililerden bir çözüm istiyoruz" diye konuştu.
Bölgede hayvan besiciliği yapan Hasan Kartal ise, "Bölgedeki arılar hayvanların sularının etrafına yığılıyor. Hayvanların üzerine konarak onlara büyük rahatsızlık veriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, arıcılara İl'in baktığını söyledi. 300 metre ilerde binlerce arı var. Çok rahatsızız" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...